Ostali sportovi

Lucija Mlinar drži vrh ljestvice u Turskoj: 'Još me nije stigao umor od ljeta'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 30.11.2022.
Lucija Mlinar drži vrh ljestvice u Turskoj: 'Još me nije stigao umor od ljeta'

Nezamjenjiva je Lucija Mlinar, 27-godišnja 180 cm visoka primačica pucačica, članica hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije. Uz nju, svakom je izborniku puno lakše gajiti visoke ambicije za cijelu ekipu.

Lucija Mlinar je internacionalka koja je nakon odlaska iz Mladosti 2014. godine igrala u Švicarskoj, Belgiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Italiji, a sada već dvije sezone igra u Turskoj. Članica je ekipe Edremit Belediyesi Altinoluk, prvoplasirane nakon osam odigranih kola Turske prve lige.

"Dobro smo krenule, prve smo nakon osam kola, do kraja prvog dijela lige ostale su još tri utakmice", iz Turske se javlja zadovoljna Lucija te dodaje: "Imamo dobru ekipu, uz mene je još strankinja u klubu Čehinja Havličkova. Naime u Turskoj su u Prvoj ligi dozvoljene maksimalno dvije strankinje. Ostale domaće igračice također su vrlo kvalitetne, dosta njih znam i od prošle godine kada smo se susretale na terenu. Uglavnom, imamo pobjednički niz koji želimo zadržati što duže, nadamo se do kraja. U posljednjem smo kolu pobijedile s 3:2 što znači da imamo dovoljno koncentracije i za stresne pete setove. Zapravo smo odlični spoj mladosti i iskustva."

Nakon još tri kola uslijedit će stanka nakon prvog dijela lige, ali ne toliko duga da bi Lucija mogla skoknuti kući. "Stanka će biti kratka jer smo ove sezone svi kasnije krenuli s natjecanjem zbog Svjetskog prvenstva pa lovimo termine. Bit će mala stanka i možda prilika za posjet kući tek oko Nove godine. Do tada sam u punom pogonu."

Lucija Mlinar zapravo je u punom pogonu odavno jer je i ljeto, koje su mnoge njezine suigračice iskoristile za oporavak i odmor, provela u reprezentativnom dresu na nikad opsežnijim pripremama i natjecanjima. "Nije bilo odmora, tek koji dan, ali srećom nije me stigao još umor od ljeta, nadam se i da neće. Igram stabilno, zadovoljna sam, i zapravo sve ide u najboljem redu. Klupski planovi su zadržati vrh tablice, u dobroj formi doći u ožujku u play-off i izboriti u konačnici prestižnu Sultan ligu."

Hrvatska reprezentacija je trenutno po strani. "Do ljeta, a onda ponovno sve kreće iznova. Čujemo se mi djevojke iz reprezentacije povremeno. Nedavno smo komentirale ždrijeb za Europsko prvenstvo i Ligu nacija. Skupine nam izgledaju zanimljivo, to su ekipe s kojima možemo igrati, pogotovo na EP, a i u VNL-u mislimo da imamo svojih šansi. U svakom slučaju bit će to ponovno naporno ljeto jer u VNL-u imamo duga i egzotična putovanja. Uvijek se veselim reprezentaciji, bez obzira na opsežan program", zaključila je veselo iz turskog Edremita Lucija Mlinar, jedna od naših najkonstantnijih reprezentativki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!