Nogomet

Belgijski mediji pogađaju sastav: Samo su šestorica neupitna

Branimir Korać • četvrtak, 01.12.2022.
Belgijski mediji pogađaju sastav: Samo su šestorica neupitna
Foto: EPA

Belgija danas protiv Hrvatske igra za ostanak na Svjetskom prvenstvu. I dok je Hrvatskoj i remi dovoljan za prolaz, Belgijci moraju do pobjede.

I dok je hrvatski sastav za dvoboj protiv Belgije praktički poznat, sve govori kako će igrati onih 11 koji su krenuli i protiv Kanade, belgijski mediji imaju dosta nedoumica.

Kako pišu Belgijci, neupitna su šestorica. Courtois, Alderweireld, Vertonghen, De Bruyne, Witsel i Eden Hazard su sigurni za nastup.

Loš nastup protiv Maroka za Thomasa Meuniera trebao bi značiti i ispadanje iz prvih 11 čime bi Timothy Castagne prešao na desni bok, a priliku još jednom dobio bi Leander Dendoncker.

U sredini se očekuju De Bruyne i Witsel iako se kao opcije spominju i Youri Tielemans i Hans Vanaken, ali ne treba računati da će se tu nešto promijeniti i Witsel završiti na klupi.

Na lijevoj strani veznog reda očekuje se Thorgan Hazard koji je odradio bolji posao protiv Maroka nego Yannick Carrasco protiv Kanade.

Ispred njih trebali bi biti Eden Hazard i Leandro Trossard kao malo iznenađenje za kojeg se tvrdi kako ima malu prednost nad Jeremyjem Dokuom i Driesom Mertensom. U vrhu napada očekuju Romelua Lukakua, a ako nije dovoljno spreman, trebao bi zaigrati Michy Batshuayi.

Mogući sastav Belgije: Courtois - Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen - Castagne, Witsel, De Bruyne, T.Hazard - Trossard, E.Hazard - Lukaku.

FOTO: EPA/Rungroj Yongrit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSP 2022.Belgija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!