Nogomet

Nagatomo: 'Sva priprema je uzaludna ako na terenu osjetimo strah'

Branimir Korać • nedjelja, 04.12.2022.
Nagatomo: 'Sva priprema je uzaludna ako na terenu osjetimo strah'
Foto: FaH

Ko jedan od najiskusnijih u japanskoj reprezentaciji, Yuto Nagatomo ima odlike vođe i poreuzeo je tu ulogu...

Iskusni Yuto Nagatomo prošao je puno toga s japanskom reprezentacijom, a sada želi proći i korak dalje u nokaut fazi Svjetskog prvenstva.

"Prvi smo u skupini i puni smo samopouzdanja. Vjerujemo u sebe i da možemo proći dalje. Četvrti puta sam na SP-ima, ali nikada nismo prošli u četvrtfinale. Oba puta kada mi se to dogodilo bio sam nesretan i nadam se da će sutra biti drugačija priča i da ćemo ispisati povijest."

Bio je Nagatomo i dio belgijske reprezentacije koja je na prošlom SP-u nesretnjo ispala od Belgije.

"Nikada nisam zaboravio tu našu borbu protiv Belgije, sjećam se određenih prizora i scena, zadnje četiri godinje bile su teške za mene. Probavao sam se psihički pripremiti za ovo SP, jako je bitno popraviti te pogreške iz Rusije. Već sam 15-ak godina na SP-ima, ovo je najjača reprezentacija Japana, želim biti jasan, namjeravamo pobijediti Hrvatsku."

Nagatomo prije svakog susreta hrabri suigrače.

"I protiv Njemačke sam se rukovao sa svakim igračem posebno i poručio im da budu hrabri. Atmosfera je i na klupi aktivna, osjeća se da smo tim i imamo to zajedništvo, ovo je najujedinjeniji tim na SP-u, siguran sam da ćemo biti borbeni i pobijediti."

Svoje suigrače opisao je kao samuraje.

"Hrabrost je ono što nam treba. Ako ćemo povući analogiju sa samurajima prije nego idu u borbu, pokušavaju poboljšati svoje tehnike, prolaze pripremu, ali ne smiju osjetiti strahoi tijekom borbe. Ista analogija je i u nogometu. Sva priprema je uzaludna ako na terenu osjetimo strah. Često spominjem samuraje, naši japanski samuraji su povijesno poznati i želimo preuzeti od njih izdržljivi duh."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!