Nogomet

Shearer: 'Iako ima iskustva, ne bih bio posebno zabrinut da moram igrati protiv Hrvatske'

Branimir Korać • utorak, 06.12.2022.
Shearer: 'Iako ima iskustva, ne bih bio posebno zabrinut da moram igrati protiv Hrvatske'
Foto: FaH

Hrvatska nije sve oduševila načinom na koji je stigla do četvrtfinala. U Engleskoj su žalili za Japancima i što su ispali na taj način...

U nekim osvrtima istaknuo je kako je Hrvatska uspjela nametnuti svoj način igre i uvući Japan u tu priču te ga na kraju dotući u raspucavanju.

"Hrvatska je još jednom pokazala da su majstori sporijeg ritma u nogometu. Nijednoj drugoj vrhunskoj reprezentaciji tempo u igri toliko ne nedostaje, ali oni uvijek nastoje pokazati da to nije važno. Za to je potrebno natprosječna momčadska kvaliteta, sigurnost da nitko ne bi trebao prijeći više kilometara od same lopte", piše Nick Ames iz Guardiana i dodaje:

"Prije četiri godine u Moskvi Hrvatska je svladala Englesku u produžetku. Luka Modrić imao je jednu od najboljih izvedbi turnira u veznoj liniji vukući na svojim leđima već ionako umornu momčad. Ovdje nije imao takav utjecaj. Gotovo je postigao pogodak iz poluvoleja u prvom poluvremenu, poslao je sjajnu loptu za Perišića vanjskom dijelom kopačke i to je bilo uglavnom to što se tiče njegovih velikih poteza. Međutim Hrvatska ima tu naviku da vas uvuče u svoju igru"

BBC je žalio Japance koji su privuklu simpatije mnogih.

"Ovo je još jedna velika utakmica za Japan koja je završila razočaravajuće. Aktualnog viceprvaka doveli su sve do penala i tu su pali. 2018. godine vodili su 2:0 protiv Belgije pa upisali poraz golom Nacera Chadlija u 94. minuti. Ovaj put agonija je došla u raspucavanju."

Alan Shearer osvrnuo se na penale koje Japan nije dobro izvodio.

"Bio sam toliko frustriran, izgledalo je kao da nikada nisu vježbali jedanaesterce, bilo je to previše za njih. Japanski izvođači bili su opušteni i mislim da nijedan od njih nije pucao jako kako je želio." Jermaine Jenas također je žalio Japance.

"Japanci će biti slomljeni, dali su apsolutno sve od sebe, ali Hrvatska je već bila tu, sve je to prošla. Kakva velika večer za Dominika Livakovića"

Peter Schmeichel daje Hrvatskoj vrlo malo šanse protiv Brazil.

"Razmišljam o načinu na koji Brazil igra i o igračima koje ima, nisam siguran da Hrvatska ima posebne šanse u tom susretu. Brazil je superioran, svaka čast Hrvatskoj, ali prošla je kroz ušicu igle."

Shearer je bocnuo Hrvatsku s kojom nije uopće impresioniran.

"Bio je to dosta sličan nastup onom protiv Belgije, nisu igrali dobro, nisu uspjeli povezati stvari, imali su tek nekoliko svijetlih trenutaka. Iako su iskusni, ne bih bio posebno zabrinut da moram igrati protiv Hrvatske."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo08.12.2022. u 08:37
    Bojkot!
    chepo