Nogomet

AS: 'Hrvatska pleše, Brazil plače'

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 10.12.2022.
AS: 'Hrvatska pleše, Brazil plače'
Foto: EPA

AS je nastavio nizati pohvale hrvatskom karakteru i svemu onome što rade Dalićevi izabranici. Možda to ne izgleda lepršavo, ali je iznimno učinkovito...

Hrvatska se pretplatila na prolazak u polufinale preko jedanaesteraca, nakon što je na prošlom Svjetskom prvenstvu na isti način svladala Rusiju, sada je isto napravila protiv Brazila.

Španjolski AS istaknuo je kako je Brazil posljednja žrtva Hrvata kojima se svidjelo prolaziti na ovaj način.

"Hrvatska je to opet učinila. Tim s Balkana ponovno se preko jedanaesteraca plasirao u polufinale Svjetskog prvenstva. Brazil je njegova posljednja žrtva. U Rusiji 2018. godine od Dalićevih je izabranika pao domaćin. Hrvatima se svidjelo prolaziti nakon 120 minuta igre."

U tekstu pod nazivom "Hrvatska pleše, Brazil plače", AS je simpatično poručio: "Taj će plač trajati još četiri godine."

"Dalić je najbolju hrvatsku generaciju u povijesti dotjerao do krajnjih granica. Tamo gdje nije stigla sila, stigla je želja. U Kataru je zadivio Brazil svojim discipliniranim nogometom niskog ritma, otporom otraga i apstinencijom naprijed. Ide se iz produžetaka u produžetak do konačne pobjede."

AS dodaje kako Hrvatska zna kako doći do rezultata.

"Hrvatska ne proždire, ali izaziva paralizu svojih žrtava. To je jedna od Dalićevih velikih vrlina, da ono što ima izgleda i bolje nego što jest."

"Malo se može napraviti protiv Neymara i činilo se da je taj zgoditak i posljednja riječ. Ali nije bila. Kapacitet hrvatskog otpora je beskrajan. Legenda se nastavlja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!