Nogomet

Independent: 'Hrvatska i Modrić imaju više srca od mnogih'

Mihaela Bradovski • subota, 10.12.2022.
Independent: 'Hrvatska i Modrić imaju više srca od mnogih'
Foto: FaH

Engleski Independent divi se Hrvatskoj, srčanosti i kvaliteti i kapetanu Luki Modriću koji prkosi godinama i nosi Hrvatsku...

Još jedan maraton, iscrpljujuća bitka koja je otišla na hrvatsku stranu. Independent je opčinjen Lukom Modrićem i hrvatskom reprezentacijom koja ne odustaje i ne želi se predati.

"Nakon novih 120 minuta čistog srca i truda za 37-godišnjaka, stigla je nagrada koju je trebao i više nego zaslužio. Kako to Modrić uspijeva? Kako to Hrvatska uspijeva? Hrvatska se još jednom borila i odbila umrijeti. To je ono što radi. Guši te u sobi bez zraka očajnički tražeći priliku da nastavi disati. Kada državi od četiri i pol milijuna stanovnika sugerirate da ne bi trebali imati šanse, to im bude samo snaga u nastavku turnira."

Simpatično je primijetio kako je Brazil doplesao do četvrtfinala, ali i brzo shvatio kako ga čeka mučenje.

"Hrvatska je ponovno uspjela. Učinila je to igrajući vlastitim tempom, još jednom produživši utakmicu nokaut faze na velikom turniru na preko 90 minuta. Brazil je doplesao do četvrtfinala nakon što je u razigranom prvom poluvremenu postigao četiri pogotka protiv Južne Koreje. Bila je to utakmica za koju se moglo reći da je bila gotova za 12 minuta, ali Brazilu nije trebalo dugo da shvati da će ovo biti puno duža i znatno mukotrpnija zadaća."

Hrvatski vezni red frustrirao je Brazilce.

"Hrvatska je na kraju ponovno preuzela ulogu tihih ubojica, razarača snova koji se uvlači ispod pukotine na vratima kad nitko ne gleda. Momčad Zlatka Dalića ne dolazi u smislu prijetnje za postizanjem pogotka, ali stvara osjećaj nelagode dok uzima loptu i odbija je prepustiti. Hrvatska ne drži samo loptu nego je drži pred vašim licem, uvijek nekako u dosegu, ali nikako do nje ne možete doći pokraj hrvatskog veznog trojca. Jednom kada bi vam uzela loptu, ne bi je više dobili dvije-tri minute."

Hrvatska je još jednom pokazala neviđenu volju i želju, a na listu onih koji su slomili zube na njoj sada je i Brazil.

"Čini se da će trebati nešto posebno da bi slomili hrvatsku volju koja se temelji na srcu i dugovječnosti njenog kapetana. Mnogi su pokušali i nisu uspjeli, ovdje Belgija i Japan, a sada je na toj listi i Brazil."

"Hrvatska i Modrić imaju više srca od mnogih."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!