Nogomet

Bivši njemački reprezentativac: 'Samo Hrvatska može zaustaviti Messija, nema tu favorita'

Branimir Korać • utorak, 13.12.2022.
Bivši njemački reprezentativac: 'Samo Hrvatska može zaustaviti Messija, nema tu favorita'
Foto: FaH

Bivši njemački reprezentativac Holger Badstuber smatra kako Hrvatska u ovom trenutku izgleda kao jedina reprezentacija koja može zaustaviti Argentinu...

Bivši branič Bayerna i njemačke reprezentacije, Holger Badstuber, oduševljen je Hrvatskom.

"Ne mogu izbaciti iz glave ono što je Zlatko Dalić rekao nakon izbacivanja Brazila - samo Hrvatska to može."

"Toliko se toga nalazi u tim riječima; toliko uvjerenja, karaktera i snage da imam veliko poštovanje prema ovoj vrhunskoj nogometnoj naciji. I da, Hrvatska je top nacija u svjetskom nogometu! Finale 2018. nije bilo slučajnost, a sadašnji uspjeh definitivno nije iznenađenje. Svi oni koji još uvijek govore o Hrvatskoj kao momčadi iznenađenja nisu u pravu."

"Ova se momčad čini gotovo nesalomljivom zato što na neki način kombinira nekoliko vrijednih kvaliteta samopouzdanje, ambiciju, emocije i volju da se sto posto posveti cilju", ističe Badstuber.

Badstuber je igrao s Hrvatima tijekom karijere i jako mu je dobro poznata hrvatska kvaliteta, ali i hrvatski mentalitet.

"Hrvatski igrači s kojima sam igrao u karijeri bili su jako dobri nogometaši. Oni uzvraćaju udarac i ne mire se s ničim na terenu i zato je tako teško igrati protiv njih. Igrao sam s Ivicom Olićem i Marijem Mandžukićem u Bayernu, sada oni guraju igrače u svom svakodnevnom radu kao treneri. Imaju iskustvo i prenose ga na momčad, a mladim igračima mogu dati puno savjeta. U svojoj domovini s pravom uživaju legendarni status, uvijek ulažu srce i dušu u svoj rad, mladi ih slušaju i uče od njih. To je nevjerojatno vrijedno."

I današnja momčad oduševljava Badstubera, posebno vezni red na čelu s Modrićem.

"Toliko pohvala već je izrečeno o Modriću, on je izvrstan, smiren je na lopti, zna zabiti, dobar i napadački i obrambeno, igra jednostavno, ima fina dodavanja, usmjerava i vodi igru. On je superzvijezda. Točka. Ostali stupovi su Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Posebno je Brozović nevjerojatno važan jer drži ravnotežu. Vratar Livaković je u međuvremenu dokazao da je više nego pouzdan."

Badstuber ističe kako je Hrvatska vjerojatno jedina koja može zaustaviti Messija.

"Sada se jako veselim polufinalu ove momčadi protiv Argentine s Lionelom Messijem, ima potencijal da bude epska bitka, dvije jake linije sredine terena i s fanatičnim navijačima na tribinama. Ne vidim favorita, šanse su 50:50. U svojoj prethodnoj kolumni opisao sam zašto je Messi zapravo gotovo nezaustavljiv. U međuvremenu, međutim, uvjeren sam da Hrvati to mogu kao momčad. A vjerojatno samo oni."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!