Nogomet

Gvardiol: 'Suze nisu bile radi pogreške, ne postoji onaj koji ne griješi na ovoj poziciji'

Branimir Korać • četvrtak, 15.12.2022.
Gvardiol: 'Suze nisu bile radi pogreške, ne postoji onaj koji ne griješi na ovoj poziciji'
Foto: FaH

Joško Gvardiol iza sebe ima sjajno prvenstvo, a ima veliku priliku okruniti ga brončanim odličjem...

Poraz od Argentine teško je podnio, tješio ga je i Marko Livaja s kojim ga već veže prijateljstvo, a Gvardiol ističe kako je odnos sa svim igračima jako dobar.

"Marko i ja smo jako dobri prijatelji, svi se dobro slažemo, atmosfera je super i da nije tako tko zna kako bi bilo. Suze? Pogodilo me, znao sam da smo završili put i ostaje nam borba za treće mjesto. Rekao mi je da mi je to tek prvo veliko natjecanje i bit će ih još."

Kod trećeg gola Argentine Messi je prošao pokraj Gvardiola, ali suze nisu bile zbog pogreške nego općenito zbog ispadanja iz borbe za titulu.

"To je sve dio odrastanja. Suze nisu bile radi pogreške, ne postoji onaj koji ne griješi na ovoj poziciji. Imamo jako važnu ulogu, to je sve sastavni dio sporta. Bit će ih sigurno još, nadam se što manje."

Gvardiol je propustio jučerašnji trening, ima laganih problema s ozljedom, ali situacija se popravlja.

"Moje stanje je bolje nego što je bilo, imamo danas i sutra da još popravimo situaciju i nadam se da ću biti spreman za nastup."

Sjajne igre na ovom prvenstvu dovele su ga među kandidata za najboljeg mladog igrača turnira.

"Bilo bi lijepo dobiti nagradu za najboljeg mladog igrača, ali bi bilo još ljepše i važnije da se mi vratimo s broncom."

Gvardiol je na travnjaku beskpompromisan i čvrst, potpuna suprotnost onome kakav je van travnjaka.

"Nastojim na terenu biti jedan drugi tip nego van terena. Jednostavno na terenu moraš znati pokazati dozu drskosti, bez toga teško danas možeš napraviti puno. Doček? Imao sam 16 godina kada je bio doček, do finala sam bio u Novigradu, a onda sam se vratio u Zagreb jer su počinjale pripreme. Bio sam na dočeku, svi znamo kakve su to bile scene i to je teško ponoviti."

Igranje protiv Messija ostat će mu u sjećanju.

"Lijepo iskustvo iako sam već igrao protiv Messija s klubom. U klubu i reprezentaciji igra totalno drugačije. Kada znaš protiv kakvog si igrača igrao, danas sutra ću bar djeci moći pričati da sam čuvao Messija 90 minuta."

Prokomentirao je Gvardiol i pohvale koje zadnja linija zarađuje na ovom turniru.

"Obranu ne čine samo četiri u zadnjoj liniji i vratar, ali obrana počinje gore od Kramarića. Na ovom SP-u moramo biti kao jedno jer bude li iskakanja, ne može nikako biti dobro."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!