Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti lakše od očekivanja svladale Finkinje u CEV kupu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 16.12.2022.
Odbojkašice Mladosti lakše od očekivanja svladale Finkinje u CEV kupu
Foto: FaH

Odbojkašice Mladosti puno lakše od očekivanja pobijedile su finsku ekipu Kangasala s 3:0 (17, 14, 16) u prvoj utakmici 16-ine finala Kupa CEV. Preostaje još da osminu finala potvrde u utorak u uzvratu u Finskoj.

Nakon početnog ispitivanja snaga (3:3) Mladost nakon dobre serije servisa Katarine Pavičić odlazi na 11:4. Finkinje se više nisu uspjele vratiti u set pa Mladost to dobija s 25:17.

Ni u drugom setu gošće ne mogu parirati Mladosti. Tu bilježimo ogromnu seriju servisa Astrid Popić, od 6:4 do 15:4. Finkinje su imale velikih problema s prijemom servisa cijeli susret.

Treći set gotovo isti kao i prethodna dva, Mladost hita ka pobjedi, gošće imaju problema s prijemom servisa i organizacijom napada, i sve ide prema velikoj pobjedi Zagrepčanki. Za to im je trebalo tek 62 minute.

Katarina Pavičić s 18 poena najučinkovitija igračica u pobjedi Mladosti nakon susreta je konstatirala:

"Odlično smo odradile ovu utakmicu, ispoštivale sve što smo se dogovorile. Dobro smo se spremile za njih, iako, priznajem, očekivale smo njihov veći otpor. Ovime smo pu no već napravile prema osmini finala, ali ostaje još uzvrat u kojem se ne smijemo opustiti, iako su nam tamo za prolaz dovoljna i dva osvojena seta. Kangasala će u uzvrati sigurno pred svojom publikom pokazati bolju igru."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!