Košarka

Double-double Ivice Zupca, Celticsi ipak preokretom slavili protiv Clippersa

Branimir Korać • petak, 30.12.2022.
Double-double Ivice Zupca, Celticsi ipak preokretom slavili protiv Clippersa
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi upisali su poraz u gostima kod Boston Celticsa. Ivica Zubac odigrao je još jednu dobru utakmicu, ali njegova momčad je poražena...

Boston Celticsi upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu, svladali su na svom parketu Los Angeles Clipperse sa 116:110.

Celticsi su predvođeni Jaysonom Tatumom i Jaylenom Brownom koji su još jednom bili prva imena svoje momčadi i pomogli na putu do ostvarivanja već 26. ovosezonske pobjede.

Ovo je za Celticse bio mali revanš za poraz u Los Angelesu sredinom ovog mjeseca kada su izgubili s uvjerljivih 113:93. Nisu bili uvjerljivi kao Clippersi u tom susretu, ali bilo je dovoljno.

Domaćin je imao kontrolu većim dijelom susreta, ali ne i u trećoj dionici koju su Clippersi odradili odlično, napravili preokret i s prednosti ušli u zadnjih 12 minuta.

Tu je ipak Boston bio bolji, deset minuta prije kraja preuzeo je vodstvo koje više nije niti ispuštao.

U zadnju minutu Boston je ušao uz vodstvo 113:110, Clippersi su propustili priliku za približavanjem, Derrick White odradio je dobru obranu na Paulu Georgeu pa su Tatum i Brown hvatali važne skokova u napadu i u konačnici je upravo Brown s linije slobodnih bacanja odvojio Boston.

Po 29 poena ubacili su Jayson Tatum (11 skokova) i Jaylen Brown (sedam skokova). Kod Clippersa Kawhi Leonard ubacio je 26 poena uz osam skokova, a Paul George 24 poena uz šest asistencija. Ivica Zubac za 30 minuta ubacio je 13 poena (6/9 za dva, 1/4 slobodna) uz 11 skokova.

NBA:
Boston Celtics - Los Angeles Clippers 116:110

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!