Ostali sportovi

Dva Michaela igrat će za naslov svjetskog prvaka

Petar Jenjić • ponedjeljak, 02.01.2023.
Dva Michaela igrat će za naslov svjetskog prvaka
Foto: EPA

U finalu svjetskog prvenstva u pikadu igrat će Michael Smith i Michael van Gerwen nakon što su svladali Gabriela Clemensa odnosno Dimitrija Van den Bergha...

U finalu Svjetskog prvenstva u pikadu gledat ćemo reprizu finala iz 2019. godine. Michael Smith borit će se za prvu, a Michael van Gerwen za četvrtu titulu najboljeg na svijetu.

Do svog trećeg finala Svjetskog prvenstva, a drugog uzastopnog, Smith je stigao nakon pobjede protiv Nijemca Gabriela Clemensa sa 6:2 u setovima.

Međutim, nije to išlo tako jednostavno, s obzirom na to da je čak šest od sedam prvih setova odlučeno u posljednjem, petom legu. Smith je bio u vodstvu 5:2 i u konačnici sa 3:1 u posljednjem setu stigao do pobjede.

Meč je završio s prosjekom od 101.85, naspram 96.98 njegovog protivnika. Izuzetno atraktivan meč donio je i čak 30 maksimuma.

Koliko god je prvi meč bio dramatičan, u drugom je to potpuno izostalo. Van Gerwen je od samog početka uspostavio dominaciju i gurao prema naprijed.

U konačnici je slavio sa 6:0, a Van den Bergh u cijelom je meču dobio samo četiri lega. Nizozemac je imao prosjek od čak 108.28 i nevjerojatnih 60% na izlazima (18/31).

Finale je na rasporedu u utorak od 21:15 sati.

Pikado SP, polufinale:
Michael Smith - Gabriel Clemens 6:2
Michael van Gerwen - Dimitri Van den Bergh 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!