Zimski sportovi

Sutra prvi od dva slaloma na Sljemenu: 'Start je u dogovoru s FIS-om malo spušten'

Petar Jenjić • utorak, 03.01.2023.
Sutra prvi od dva slaloma na Sljemenu: 'Start je u dogovoru s FIS-om malo spušten'

Prema riječima voditeljice medijske službe Snježne kraljice, start sutrašnjeg slaloma bit će malo spušten te vjeruju da će sve proći u redu...

Zadnjih godina organizatori Snježne kraljice muku muče s visokim temperaturama u ovo doba godine. Tako je i na početku ove 2023. u kojoj ćemo na Sljemenu gledati dvije slalomske utrke za skijašice.

Prva utrka na rasporedu je u srijedu, a druga već dan kasnije, u terminu noćnog slaloma. Organizacija za sada ide svojim tijekom, prema riječima onih koji se brinu da sve bude u redu.

"Prema riječima Renea Fleissa, koji je zadužen za stazu i cijelo natjecanje, spremna je i sve bi trebalo biti u redu. U tijeku su zadnje pripreme uoči sutrašnjeg dana, postavljaju se i zaštitne ograde. Još je ostalo spojiti žičaru što se tiče samog snijega. Start je u dogovoru s FIS-om malo spušten, sad se nalazi na vrhu filtera."

"Staza se uspjela održati jako dobro dva dana i vjerujemo da će tako biti i u naredna dva. Nakon dvije pandemijske godine nadamo se da će nam se, kao i u najboljim godinama Snježne kraljice, pridružiti nekoliko tisuća ljudi", rekla je voditeljica medijske službe natjecanja Kristina Laco za HRT.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!