Ostali sportovi

VIDEO: Smith do naslova svjetskog prvaka u meču s najboljim legom u povijesti pikada

Petar Jenjić • utorak, 03.01.2023.
VIDEO: Smith do naslova svjetskog prvaka u meču s najboljim legom u povijesti pikada

Michael Smith osvojio je svoj prvi naslov svjetskog prvaka u pikadu. Englez je nagradu od 500 tisuća funti zaradio pobjedom protiv Michaela van Gerwena u meču u kojem smo vidjeli najbolji leg u povijesti sporta...

Prije skromnog sažetka moramo izdvojiti treći leg drugog seta koji će ostati u povijesti sporta zapisan kao najbolji jer tako nešto se neće vrlo vjerojatno nikada ponoviti.

Otvorio ga je van Gerwen i pogodio šest savršenih strelica, a isto je ponovio i Smith s druge strane. Nizozemac je nakon toga pogodio još dva triplea pa promašio dvostruko 12 za 9-darter. Nakon njega na scenu stupa Smith i pogađa ono što njegov protivnik nije mogao.

Najbolji leg u povijesti pikada pogledajte OVDJE.

Michael van Gerwen ušao je u finale kao favorit, s obzirom na to da u četvrtfinalu i polufinalu nije izgubio nijedan set. Poveo je 1:0 i ovdje, a Englez okrenuo na 2:1.

Na trenutak je Nizozemac posustao u tim trenucima, ali se vratio sa svoja dva uzastopna seta. Međutim, nakon toga Smith dobiva čak pet setova zaredom i vodi sa 6:3.

Van Gerwen se mogao ponadati. Smanjio je na 6:4 i u 11. setu vodio s 2:0 u legovima, ali nije ga uspio privesti kraju. Smith je na dvostruko osam zaključio meč i stigao do prve titule u trećem finalu.

Meč je zaključio s 47.27 posto na izlazima, 22 maksimuma i prosjekom od 100.87. U svim najvažnijim segmentima bio je bolji i tako zaradio pola milijuna funti te zasjeo na prvo mjesto svjetske ljestvice.

Svjetsko prvenstvo, finale:
Michael Smith - Michael van Gerwen 7:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!