Tenis

Poljičak i Ćirić-Bagarić preskočili prve prepreke, Ajduković predao meč na startu

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.01.2023.
Poljičak i Ćirić-Bagarić preskočili prve prepreke, Ajduković predao meč na startu

Troje Hrvata bilo je danas u akciji na ITF turnirima, prolaz u drugo kolo upisali su Mili Poljičak i Lucija Ćirić-Bagarić dok je Duje Ajduković upisao poraz...

Mili Poljičak na ITF turniru u Monastiru upisao je pobjedu u tri seta protiv Kineza Fajinga Suna. Poljičak je postavljen za sedmog nositelja, a 591. igrača svijeta svladao je nakon što je izgubio prvi set.

Mladi hrvatski tenisač nije najbolje otvorio meč i izgubio je prvi set sa 6:3, ali uspio je doći do preokreta, drugi set dobio je sa 6:4, a treći sa 6:2.

Poljička u drugom kolu čeka Tunižanin Aziz Ouakaa, 1007. igrač svijeta, koji ima vrlo malo pobjeda čak i na ovoj razini.

Uspješna je bila i Lucija Ćirić-Bagarić koja je bila bolja od Alione Falei u dva seta. Ćirić-Bagarić je ispustila svega pet gemova u meču u kojem je očekivano dominirala, 705. igračica svijeta nije imala previše šanse.

Teži posao Ćirić Bagarić očekuje u drugom kolu gdje će igrati protiv šeste nositeljice Priske Mugroho, inače 296. igračice svijeta.

Duje Ajduković na ITF turniru u Antalyji bio je postavljen za prvog nositelja, ali kod 6:4, 3:3 zaostatka bio je prisiljen predati meč Rusu Aleksanderu Čepiku.

ITF Monastir, prvo kolo:
Mili Poljičak (Hrvatska, 7) - Fajing Sun (Kina) 3:6, 6:4, 6:2
Lucija Ćirić-Bagarić (Hrvatska) - Aliona Falei (-) 6:4, 6:1

ITF Antalya, prvo kolo:
Aleksander Čepik (-) - Duje Ajduković (Hrvatska, 1) 6:4, 3:3 predaja

FOTO: Inga Ćužić / Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!