Ostali sportovi

Libero hrvatske odbojkaške reprezentacije Hrvoje Pervan odlično se snašao u Mladosti

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 26.01.2023.
Libero hrvatske odbojkaške reprezentacije Hrvoje Pervan odlično se snašao u Mladosti

U zimskom prijelaznom roku odbojkaši zagrebačke Mladosti osnažili su redove reprezentativnim liberom, 187 cm visokim 28-godišnjim Hrvojem Pervanom.

Pervan je nakon devet sezona u redovima Ribola Kaštela, ovu sezonu započeo u matičnom klubu Spliti.

"Tako se poklopilo, jer sam cijelo ljeto bio u reprezentativnom pogonu, a bilo je i nekih kombinacija s odlaskom u inozemstvo, koje se na kraju nisu realizirale, a Kaštelani su već do jeseni zatvorili roster. Tako da sam se vratio u Split, pomoći im da se stabiliziraju, ujedno pomoći i nekim mladim igračima koje Split sve više okuplja, od kadeta nadalje. U zimskom prijelaznom roku stigla je ponuda Mladosti oko koje nisam puno dvojio i u Domu odbojke sam od 4. siječnja."

Na novu sredinu priviknuo se vrlo brzo. "Bez ikakvih problema. Trebalo mi je 5-6 dana da malo pohvatam konce u obrani, način na koji igraju Mladostaši i od tada više nije bilo problema. Odigrao sam već četiri susreta, dva u MEVZA ligi, jednu utakmicu Superlige i jednu prijateljsku. Mogu reći da sam potpuno zadovoljan, ali baš svime, od suigrača, trenera, uprave, kluba u cjelini. Imamo sve, od dvorane do medicinske skrbi, doista profesionalan pogon. Sada je samo želja nastaviti s dobrim igrama i osvojiti neki od trofeja na koje 'pucamo' ove sezone."

Do kraja sezone pred vama su domaće prvenstvo i kup te regionalna MEVZA liga. "Želja je otići do kraja u svakom od tih natjecanja. Imam dosta samopouzdanja, suigrači su mi odlični, prihvatili su me sjajno i vjerujem da će biti uspješna sezona do kraja. Potpisali smo do ljeta, a dalje ćemo vidjeti."

Odmah nakon klupske kreće i reprezentativna sezona, u kojoj ovo ljeto imate pred sobom Zlatnu skupinu Europske lige te Europsko prvenstvo. "Još nije stigao popis reprezentativaca, iako se nadam da ću ponovno biti pozvan. Imali smo sjajnu atmosferu lani, ostvarili velike rezultate, pa vjerujem da ćemo nastaviti i ovo ljeto na isti način. Dobra smo klapa, izbornik nas je dobro posložio, odličan je psiholog uz to što je vrhunski trener. Iskoristio je potencijal svakog od nas u pravom smislu i sve to uklopio u odličnu momčad."

Odličan libero Hrvoje Pervan prema vlastitoj tvrdnji ne radi razliku između prijemu servisa i igranju obrane: "Kao libero ionako ovisiš sam o sebi. Ako nisi jak u glavi, ako nemaš samopouzdanja, onda može biti problema. Ja osobno ne radim razliku između prijema servisa i obrane."

Krajem tjedna Hrvoje će s Mladosti kući, u Split. "U petak igramo četvrtfinale Kupa Hrvatske sa Splitom, a u subotu odmah i utakmicu Superlige. Obzirom da je ta kup utakmica zaostala iz prvog dijela lige, nemam pravo nastupa, nego tek u Superligi. No, veselim se svakako dolasku u Split u redovima nove momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!