Rukomet

Jaganjac: 'Horvat je jako posvećen svom poslu, a liga nam je svake godine sve slabija'

Petar Jenjić • četvrtak, 26.01.2023.
Jaganjac: 'Horvat je jako posvećen svom poslu, a liga nam je svake godine sve slabija'
Foto: FaH

U razgovoru za Sportklub, Halil Jaganjac osvrnuo se na svoj oporavak od ozljede, nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, izbornika Hrvoja Horvata te kvalitetu domaće lige...

Halil Jaganjac nije konkurirao za nastup na Svjetskom prvenstvu u rukometu zbog ozljede u utakmici svog Rhein-Neckar Löwena. U razgovoru za Sportklub osvrnuo se na oporavak od ozljede.

"Još sam u Rijeci jer mi je klub dozvolio prvu fazu rehabilitacije raditi nakon operacije kod kuće. Zahvalan sam im na tome. Najteži dio je iza mene, polako mi se vraća pokretljivost i snaga u ramenu. Dobio sam dozvolu ponovno trčati i raditi treninge. To me jako veseli. Za tri tjedna vraćam se u Njemačku u klub, a natrag na terenu bit ću u svibnju, barem se nadam. Tamo pred kraj sezone."

Jaganjac je imao vrlo dobru prošlu godinu.

"Možda i najuspješnija u karijeri. Igrao sam najbolji rukomet u životu, kako u Nexeu, tako i u Rhein-Neckar Löwenu, sve do ozljede. Zadovoljan sam, bez obzira na ozljede, one su dio ovog grubog sporta. Nema igrača koji ih je zaobišao u karijeri. Naravno da mi je žao što ne mogu biti s momcima u klubu i reprezentaciji, ali ne preostaje ništa nego vrijedno raditi i probati se vratiti što prije na teren. Uvijek sam pozitivan, tako da sve podnosim dobro. Od ove godine očekujem da budem zdrav i bez ozljeda. Ići ću dan po dan pa ćemo vidjeti."

Hrvatska nije ostvarila željen plasman na Svjetskom prvenstvu.

"Hrvatska, hvala Bogu, ima veliku bazu igrača i kvalitetnih momaka na mojoj poziciji. Mislim da se moj izostanak nije osjetio. Gledao sam ih i bio uz njih svaku utakmicu. Žao mi je prve s Egiptom koja je odredila cijeli turnir. Mislim da je bio loš dan, ali dogodio se u nezgodnom trenutku. Vrlo sam ponosan na utakmicu protiv Danske, gdje se vidjelo da je svjetski prvak jedva izvukao remi. Iz nje možemo zaključiti da i dalje imamo kvalitetu. S momcima sam u kontaktu, svi smo tužni jer smo željeli četvrtfinale, ali nadam se da će kvalifikacije za Olimpijske igre biti osigurane ovim devetim mjestom."

Prema riječima Jaganjca, hrvatski rukomet ima budućnost, ali trenutno je situacija loša.

"Mislim da je neophodno da netko počne ulagati u rukomet, osim Nexea i Zagreba. Ako želimo zadržati kvalitetu, domaća liga morat će postati jača i ozbiljnija. Trenutno je situacija dosta loša i mislim da je liga sve slabija svake godine."

Hrvoje Horvat bio mu je trener u Nexeu.

"Uvijek je bio izrazito korektan prema meni, kako klubu, tako i u reprezentaciji. Mogu samo reći da je jako posvećen svom poslu i da daje sve od sebe."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!