Ostali sportovi

Hrvatska domaćin Europskog prvenstva do 13 godina: 'Riječ je o novom formatu natjecanja'

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 03.02.2023.
Hrvatska domaćin Europskog prvenstva do 13 godina: 'Riječ je o novom formatu natjecanja'

Zagreb će u lipnju ugostiti Europsko prvenstvo za stolnotenisače do 13 godina, objavljeno je iz Hrvatskog stolnoteniskog saveza...

Odlične vijesti za hrvatski stolni tenis stižu iz Europske stolnoteniske federacije. Zagreb će ove godine biti domaćin Europskog prvenstva do 13 godina (14. - 18. lipnja).

ETTU po prvi put organizira Euro za ovu kategoriju, a čast da bude prvi pripala je baš Zagrebu. Bit će ovo izazovna godina za Hrvatski stolnoteniski savez s obzirom na to da će se u Hrvatskoj održati čak pet međunarodnih događaja.

Uz već spomenuto Europsko prvenstvo, Osijek će biti domaćin još dva događaja. Prvo turnira Europe Youth Series - Croatia Open (od 26. do 30. travnja), a zatim i kvalifikacija za seniorsko ekipno Europsko prvenstvo (od 5. do 7. svibnja). Također, već tradicionalno se u Hrvatskoj održavaju turniri iz WTT serije. U Zagrebu će se igrati seniorski turnir WTT Contender (od 26. lipnja do 2. srpnja), a u Varaždinu WTT Youth Contender (od 28. kolovoza do 3. rujna).

"Bitno je da Hrvatska organizira što više organizira turnira kako bi i naši mladi imali priliku što više nastupati u međunarodnoj konkurenciji. Drago nam je što smo dobili povjerenje od Europske stolnoteniske federacije, koja je prepoznala naše sposobnosti u organizaciji takvih događaja. Riječ je o novom formatu natjecanja, a naši mladi će moći uvidjeti gdje se nalaze unutar europskog stolnog tenisa. Svakako pozitivan stvar za hrvatski stolni tenis", istaknuo je Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a te dodao:

"Ne sumnjam da će biti dobar turnir, uvijek smo bili dobri domaćini i po tome smo poznati u svijetu. Kad sam se kandidirao za predsjednika HSTS-a u mom programu je bilo istaknuto kako je cilj dobiti što više ovakvih događaja. Glavni cilj je da naši mladi što više igraju, ali ništa manje važno nije i to što ćemo kroz te turnire zaraditi sredstva za Savez, a koja će se ulagati u programe i razvoj igrača. "Win-win" situacija za sve" zaključio je.

FOTO: Josh Sorenson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!