Ostali sportovi

GSTK Zagreb, Požega i Varaždin uzvratili za poraze iz prvog dijela sezone

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.02.2023.
GSTK Zagreb, Požega i Varaždin uzvratili za poraze iz prvog dijela sezone

Vratila se Superliga! Ovog vikenda igralo se 7. kolo najjačeg ranga hrvatskog klupskog stolnog tenisa...

Kod stolnotenisača vodeći je Starr nastavio nizati pobjede, a ovoga puta slavio je u gostima kod posljednjeplasiranog Mihovljana (3:1). Varaždincima je ovo 11 uzastopna pobjeda, a Čakovčani imaju isto toliko poraza.

Slavonski dvoboj između Požege i osječkog Vodovoda pripao je domaćoj ekipi. Požežani su bili vrlo uvjerljivi i slavili sve susrete s 3:0. U prvom njihovom dvoboju bolji je bio Vodovod, ali ovog puta Požežani su bili jači za Lotfijanabadija.

Dvoboj na jugu pripao je Dubrovčanima, Libertas Marinkolor je slavio nad Splitom s 3:1. Domaćin je sve susrete riješio u tri seta, Čipin je upisao dvije pobjede, Japec jednu, a jedini poraz ostvario je Jupek, koji je uskočio umjesto kapetana Simovića. Očekivani poraz Splita s obzirom na to kako je nastupio bez Bakača i braće Zeljko, a priliku su dobili Zoltner, Zorić te Mlinar koji je jedini slavio.

GSTK Zagreb je uzvratio Puli za poraz iz prvog dijela sezone (1:3) i upisao 3:0 pobjedu. Gosti nisu mogli računati na ozlijeđene Krstevskog i Staceya te su Zagrepčani očekivano imali lakši posao te uvjerljivo slavili. Inače, ovo je bio dvoboj četvrte i pete momčadi na tablici. S ovom pobjedom GSTK Zagreb i Pula su zamijenili mjesta na tablici, iako obje ekipe imaju isti učinak (7-4). STK Zagreb i Donat će susret sedmog kola igrati naknadno.

Kod stolnotenisačica je Varaždin uzvratio TIS-u za poraz iz prvog dijela sezone (1:3) i slavio na svom terenu 3:1. Petek je svladala Vukelić (3:1) i Švarc (3:0), Franović je dodala pobjedu nad Švarc (3:0) što je bilo dovoljno za šestu pobjedu ove sezone i skok na treće mjesto na tablici (6-4), dok je TIS trenutno četvrti (6-4).

TIS je dan ranije slavio u neodigranom susretu iz 3. kola protiv Aquaestila (3:2). Dugorešanke je predvodila Han Vukelja s dvije pobjede, ali to nije bilo dovoljno za ukupnu pobjedu, iako su bile jako blizu dva boda. U trećem susretu Šeredeha je imala 2:0 protiv Švarc, ali gostujuća igračica uspjela je nadoknaditi zaostatak (-3, -7, 6, 7, 6).

Aquaestil je dva boda osigurao u susretu s Vrsarom (3:0) i to očekivano lako s obzirom na to kako gošće nisu koristili usluge tri igračice, Rohille, Fajmut i Jurčević.

U susretu pretposljednje i posljednje ekipe Superlige slavila je Mladost. Petrinjke su s 3:2 svladale Bjelovar i ostvarile treću pobjedu ove sezone. Mladost je sve svoje pobjede ostvarila s 3:0, a gošće je predvodila Grgić s dvije pobjede. Bjelovaru je to deseti poraz ove sezone. Mladost se pomaknula za jedno mjesto te je trenutno na osmoj poziciji, s tim da Jaska tek treba igrati susret sa STK Zagreb, kao i dr. Časl s Mladosti.

Superliga (M), 7. kolo: Mihovljan - Starr 1:3, POžega - Vodovod 3:0, Libertas Marinkolor - Split 3:1, GSTK Zagreb - Pula 3:0, STK Zagreb - Donat odgođen; poredak: Starr 11-0, Liberta Marinkolor 10-1, STK Zagreb 8-2, GSTK Zagreb 7-4, Pula 7-4, Požega 5-6, Split 4-7, Vodovod 3-8, Donat 3-7, Dugo Selo 1-9, Mihovljan 0-11

Superliga (Ž), 7. kolo: Varaždin - TIS 3:1, Aquaestil - Vrsar 3:1, Mladost Petrinja - Bjelovar 3:2, STK Zagreb - Jaska odgođeno, dr. Časl - Mladost odgođeno; poredak: dr. Časl 9-0, Aquaestil 7-3, Varaždin 6-4, TIS 6-4, STK Zagreb 6-3, Mladost 5-4, Vrsar 4-6, Mladost Petrinja 3-7, Jaska 2-7, Bjelovar 0-10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!