Rukomet

Podravka i dalje bez europskih bodova, Dankinje slavile i u Koprivnici

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.02.2023.
Podravka i dalje bez europskih bodova, Dankinje slavile i u Koprivnici

Rukometašice Podravke upisale su i četvrti poraz u EHF Europskoj ligi. Danski Nykobing slavio je s 29:24...

Slično nastupima Lokomotive u Ligi prvakinja, prolaze i nastupi Podravke u Europskoj ligi. Hrvatski ženski klupski rukomet nije konkurentan u europskim okvirima, a to najbolje pokazuju dva naša najbolja kluba.

Danski Nykobing stigao je do druge pobjede u skupini Europske lige, ujedno i druge protiv Podravke. Nakon što je na svom parketu slavio s 28:23, slavio je i u Koprivnici s 29:24. Usporedbe radi, Dankinje su ostala dva susreta u skupini izgubile, kod kuće protiv norveške Sole i u Mađarskoj kod Debrecena.

U Koprivnici se vodila ravnopravna bitka većim dijelom prvog poluvremena. U 24. minuti još je bilo 11:11, a nakon toga kreće 5:0 serija gošći do kraja prvog poluvremena i Nykobing odnosi komotniju prednost na odmor.

U prvih pet minuta drugog poluvremena Podravka je uspjela smanjiti zaostatak na -3, ali odmah su Dankinje odgovorile s tri vezana gola, ponovno se odvojile i nastavile kontrolirati rezultat.

Do kraja susreta Podravka nije uspjela zaprijetiti povratkom i Nykobing je mirno priveo utakmicu kraju.

Predvodile su ga Cecilia Greve s 12 obrana, Elma Halilčević sa sedam golova i Alberte Madsen sa šest. Kod Podravke je Larissa Kalaus postigla sedam golova dok je Ana Pandža dodala pet.

EHF Europska liga, četvrto kolo:
Podravka Vegeta - Nykobing Falster Handbold 24:29

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!