Košarka

Oslabljeni Nuggetsi bez Nikole Jokića uvjerljivo poraženi

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.02.2023.
Oslabljeni Nuggetsi bez Nikole Jokića uvjerljivo poraženi
Foto: EPA

Noćašnji program u NBA ligi nije donio nastupe hrvatskih košarkaša. Odigrano je šest susreta, najzvučniji dvoboj igrali su Minnesota i Denver, ali spektakl je izostao već kada je Denver stigao bez glavnih igrača...

Denver Nuggetsi bez Nikole Jokića, Jamala Murraya, Aarona Gordona i Kentaviousa Caldwell-Popea nisu imali nikakve šanse kod Minnesote. Timberwolvesi su slavili s ogromnih 128:98 u susretu u kojem su konstantno vodili i bili bolji protivnik. Nikakve šanse Nuggetsi u tom susretu nisu imali.

Najbolji kod pobjednika bili su Anthony Edwards s 20 poena i D'Angelo Russell s 18 poena i deset asistencija. Kod poraženih Michael Porter završio je s 22 poena dok je Christian Braun dodao 19 poena i pet skokova.

Knicksi su bili u velikim problemima protiv Sixersa, ali uspjeli su se vratiti iz minusa od 21 poena i na kraju slaviti. Presudila je obrana Sixersa u drugoj, trećoj i četvrtoj dionici gdje su Knicksi vrlo lako ostali bez pobjede.

Julius Randle ubacio je 24 poena uz devet skokova i sedam asistencija dok je Jalen Brunson pratio s 21 poenom, sedam asistencija i pet skokova. Kod Sixersa Joel Embiid završio je s 31 poenom i 14 skokova dok su po 14 poena dodali Tobias Harris (deset skokova) i Deanthony Melton.

Šuterski raspoloženi Cavsi stvorili su visoku prednost već do poluvremena. Indiana se pokušala vratiti, ali nije mogla držati korak s gostima koji su imali odgovor na svaki ubačaj Cavsa.

Raspoloženi su bili Darius Garland s 24 poena i šest asistencija, Isaac Okoro s 20 poena, Jarrett Allen 18 poena uz 13 skokova te Evan Mobley sa 17 poena i deset skokova Kod Pacersa Myles Turner upisao je 27 poena i deset skokova, Buddy Hield sa 16 poena i pet skokova te Tyrese Haliburton s 15 poena i 11 asistencija.

Grizzliesi su vodili na ulasku u zadnju minutu protiv Raptorsa sa 103:100, ali loše su odradili tu završnicu i Toronto je odnio pobjedu. U dva vezana napada Scottie Barnes bio je precizan, donio preokret i pobjedu.

Najučinkovitiji kod pobjednika bili su Pascal Siakam s 19 poena i šest skokova te Chris Boucher sa 17 poena i deset skokova. Kod poraženih Desmond Bane je ubacio 26 poena, a Jaren Jackson 18 uz osam skokova.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 128:98
New York Knicks - Philadelphia 76ers 108:97
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 103:122
Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 103:106
New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 136:104 (Trey Murphy 30p/Malik Monk 16p)
Charlotte Hornets - Orlando Magic 113:119 (LaMelo Ball 33p, 8sk/Paolo Banchero 22p, 10sk)

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!