Rukomet

Šola: 'Još nije vrijeme za mene na klupi Hrvatske, a s Kapisodom sam se brzo dogovorio'

Mihaela Bradovski • petak, 10.02.2023.
Šola: 'Još nije vrijeme za mene na klupi Hrvatske, a s Kapisodom sam se brzo dogovorio'
Foto: EPA

Pomalo iznenađujuće stigla je vijest o dolaskom Vlade Šole na klupu Crne Gore. Šola je obavio razgovor s predsjednikom tamošnjeg Saveza i brzo su se dogovorili...

Vlado Šola je novi izbornik Crne Gore, a od početka je bio jedan od glavnih kandidata za tu ulogu. Dogovor je, kaže, pao vrlo brzo.

"Nakon što su se razišli sa Zoranom Roganovićem, zvao me Petar Kapisoda, pokazali su želju i sve ostalo bilo je jako brzo. Ovo je za mene veliki izazov. U narednih nekoliko dana krenut ću prema Crnoj Gori, a polako treba pripremati i prve kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo. Igramo dva puta sa Slovenijom, a s nama su u grupi još i BiH i Kosovo. Glavni cilj je osigurati nastup na Europskom prvenstvu, a dotad ćemo biti pametniji, u svakom slučaju reprezentacija je vrlo potentna", kaže Šola za Sportske novosti.

Šolu raduje što je na klupi Bosne i Hercegovine Pipe Smajlagić.

"Drago mi je da ću igrati protiv njega, jako je važna stvar za hrvatski rukomet da nas je što više."

Šola je nakon dogovora s Crnogorskim rukometnim savezom razgovarao i sa sada već bivšim izbornikom Zoranom Roganovićem.

"Odmah sam ga nazvao i dugo smo razgovarali, stvarno mi je puno pomogao. Mnoge je iznenadio ovaj odlazak u Crnu Goru, ali nije bilo potrebe da o tome na sva zvona pričam. Petar me nazvao i brzo smo se dogovorili."

Hrvatska?

"Mislim da još nije vrijeme za to, za to treba vremena, rada i ustrajnosti. Vjerujem da će i Crna Gora nastaviti igrati dobar rukomet."

FOTO: EPA/Lukasz Gagulski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!