Košarka

Bucksi u produžetku svladali oslabljene Celticse, Durant promatrao pobjedu Sunsa

Branimir Korać • srijeda, 15.02.2023.
Bucksi u produžetku svladali oslabljene Celticse, Durant promatrao pobjedu Sunsa
Foto: EPA

Odigrana su još četiri susreta noćašnjeg programa u NBA ligi, a u utakmici večeri odluka je pala tek u produžetku...

Milwaukee Bucksi i Boston Celticsi lako je moguće da će se do kraja regularnog dijela sezone boriti za jedinicu na Istoku, a vjerojatno i u ligi. U noćašnjem dvoboju Bucksi su slavili u produžetku i došli su na pola pobjede do Celticsa.

Celticsi su izborili produžetak tricom Sama Hausera tri sekunde prije kraja, Khris Middleton nije pogodio za pobjedu u regularnom dijelu te je odluka pala u dodatnih pet minuta gde je Milwaukee bio bolji.

Predvodili su ga Jrue Holiday s 40 poena i sedam asistencija i Giannis Antetokounmpo s 36 poena, 13 skokova i devet asistencija dok je Middleton dodao 16 poena i 11 skokova. Kod poraženih nije bilo niza bitnih igrača uključujući Browna i Tatuma. Istaknuli su se Derrick White s 27 poena i 12 asistencija i Malcolm Brogdon s 26 poena.

Iako nije igrao, Kevin Durant bio je prva zvijezda večeri u Phoenixu gdje su Sunsi svladali Kingse sa 120:109. Durant je promatrao meč s klupe, a predstavljen je tijekom poluvremena.

Sunsi su glatko slavili uz 32 poena i pet skokova te nijednu ispucanu tricu za Devina Bookera. Deandre Ayton dodao je 29 poena i 12 skokova, a Chris Paul 17 poena i 19 asistencija.

Kod Kingsa De'Aaron Fox ubacio je 35 poena, a Domantas Sabonis 24 poena uz 15 skokova i sedam asistencija.

Portland Trail Blazersi vrlo uvjerljivo su poraženi kod kuće od Washington Wizardsa, Ono što je veći problem je ozljeda Anferneeja Simonsa koji je u trećoj dionici morao napustiti teren. Ozljeda je stigla u trenucima kada su Blazersi već bez Nurkića i Granta.

Kyle Kuzma predvodio je Washington s 33 poena i devet skokova, a Kristaps Porzingis dodao je 28 poena i 12 skokova. Kod poraženih Damian Lillard završio je s 39 poena, deset skokova i šest asistencija, a Cam Reddish dodao je 18 poena.

Toronto Raptorsi upisali su pobjedu protiv Orlando Magica sa 123:113. Odluka je pala u drugom poluvremenu kada su Raptorsi došli do preokreta.

Jakob Poeltl upisao je 30 poena uz devet skokova i šest blokada, a Pascal Siakam 26 poena uz šest asistencija. Kod poraženih Wendell Carter ubacio je 26 poena uz šest skokova, a Jalen Suggs dodao je 24 poena.

NBA:
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 131:125 (116:116)
Phoenix Suns - Sacramento Kings 120:109
Portland Trail Blazers - Washington Wizards 101:126
Toronto Raptors - Orlando Magic 123:113

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!