Ostali sportovi

Hrvatski izbornik s klubom prošao u četvrtfinala Lige prvaka

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 16.02.2023.
Hrvatski izbornik s klubom prošao u četvrtfinala Lige prvaka

Berlin Volleys, koje vodi hrvatski izbornik Cedric Enard, izborili su četvrtfinale odbojkaške Lige prvaka pobjedom protiv Ziraat Bank Ankare...

Izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije Cédric Énard ostvario je zavidan uspjeh sa svojim klubom Berlin Volleys plasiravši se u četvrtfinale odbojkaške Lige prvaka.

Pod vodstvom ovog cijenjenog Francuza, Berlin je ispred više od pet tisuća gledatelja na domaćem terenu u Max-Schmeling-Halleu nadigrao turskog prvaka Ziraat Bank Ankara s 3:2 u setovima (24:26, 25:21, 25:20, 18:25, 15:9).

Da je hrvatski izbornik za ovu utakmicu odlično pripremio igrače, bilo je jasno tijekom cijelog susreta. Iako je prvi set sa samo dva poena razlike pripao Turcima, Berlin je već u drugom pokazao svu svoju snagu.

Neupitna dominacija domaćina pokazala se osvajanjem i trećeg seta, dok je četvrti ipak pripao Ankari. U posljednjem petom setu Berlin je kod 14:8 imao šest meč lopti, od kojih je drugu u pobjedu pretvorio Marek Sotola.

U četvrtfinalu se njemački prvak susreće s vrhunskom momčadi SSM Perugia iz Italije. Prva utakmica u Berlinu održat će se 8. ožujka.

Énard je na klupi Hrvatske od 2022. godine, a pod njegovim vodstvom naša odbojkaška reprezentacija ostvarila je zavidne uspjehe poput brončane medalje na Final Fouru Zlatne Europske lige te plasmana na Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u kolovozu ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaOstali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!