Košarka

Cedevita Junior prvi finalist, Dinamo posustao u zadnjoj četvrtini

Petar Jenjić • petak, 17.02.2023.
Cedevita Junior prvi finalist, Dinamo posustao u zadnjoj četvrtini

Cedevita Junior prvi je finalist SuperSport Kupa Krešimira Ćosića. U polufinalnom meču bila je bolja od Dinama...

Završeno je prvo polufinale Kupa Krešimira Ćosića u kojem je do pobjede stigla Cedevita Junior i stigla na korak od osvajanja trofeja.

Momčad Damira Mulaomerovića tako nastavlja sjajan niz pobjeda, a za poraz u 2023. godini još uvijek ne zna. Danas je pao Dinamo rezultatom 89:75.

Nakon izjednačenih nekoliko uvodnih minuta Cedevita Junior otišla je na prvu značajniju razliku od devet razlike, no Dinamo se do kraja četvrtine vratio u egal. Zaostajao je 25:24.

Kako se razvijala druga dionica, tako je i Cedevita igrala bolje, a prekraj je rasla i razlika. Tako je na odmor na poluvremenu otišla s lijepih 52:40.

Ipak, uslijedila je velika serija Dinama koji je od 53:40 stigao do vodstva 60:55. Na krilima sjajnog Krune Simona Vitamini su napravili seriju od 9:0.

Ekipa koja je večeras bila u ulozi gosta držala se još neko vrijeme, sve do 35. minute kada im se protivnik vratio na dvoznamenkastu razliku (79:68), a nakon toga je i potpuno stala.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Jakov Mustapić s 23 poena i šest skokova, dok je Kruno Simon dodao 19 koševa i 12 asistencija.

Dinamo je predvodio Ivan Novačić s 20 koševa i šest skokova.

Kup Krešimir Ćosić, polufinale:
Cedevita Junior - Dinamo 89:75

FOTO: Cedevita Junior/Marin Sušić

Kup Krešimira Ćosića

polufinale

Cedevita Junior89:75Dinamo Zagreb
Šibenka71:101Cibona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!