Zimski sportovi

Ljutić i Popović nezadovoljne prvom vožnjom, nadaju se boljem drugom nastupu

Mihaela Bradovski • subota, 18.02.2023.
Ljutić i Popović nezadovoljne prvom vožnjom, nadaju se boljem drugom nastupu
Foto: EPA

Mikaela Shiffrin sjajno je odradila prvu slalomsku vožnju na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu, a hrvatski dvojac Zrinka Ljutić - Leona Popović nije bio posve zadovoljan svojom izvedbom...

Zrinka Ljutić imala je sedmo vrijeme prve vožnje, zaostatak za Mihaelom Shiffrin je sekundu i 29 stotinki, a gotovo 70 stotinki zaostaje za trećim mjestom.

Ljutić nije bila posebno zadovoljna svojim nastupom, ali nada se boljoj drugoj vožnji.

"Nisam pronašla dobar ritam, probala sam puštati skiju, staza je to dosta tražila, ali kao da sam samo zapinjala u snijeg. Samo to držanje ritma je već bilo teže. Vidjet ću što ću napraviti sa skijama, s drugim laufom je sve moguće", rekla je za HRT.

Leona Popović ima još veći zaostatak i prvu vožnju završila je na 12. mjestu. Neće biti lako uključiti se u borbu za postolje, zaostaje sekundu za trećeplasiranom Kanađankom St. Germain.

"Možda sam malo previše zatezala, na ogledu mi se staza činila dosta zatvorena. Još sam na sve to zavlačila skiju i nisam se ranije odlučila onako pustiti. Po ravnom dijelu, kada sam pustila, par me puta povuklo iza pa sam imala problema. Na kraju nisam sto posto zadovoljna tom svojom vožnjom."

Druga vožnja počinje u 13:30 sati.

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!