Tenis

Mektić i Pavić neočekivano poraženi od finskog para na startu turnira u Dohi

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.02.2023.
Mektić i Pavić neočekivano poraženi od finskog para na startu turnira u Dohi
Foto: EPA

Nikola Mektić i Mate Pavić ispali su već u prvom kolu jakog turnira u Dohi. Prvi protivnici bili su im Finci Niklas-Salminen i Ruusuvuori koji su stigli do neočekivanog prolaska dalje...

Treći poraz u nizu upisali su Nikola Mektić i Mate Pavić. Nakon poraza od Bolta i Savillea u drugom kolu Australian Opena te Bublika i Wawrinke na startu turnira u Rotterdamu, poraženi su i na ATP turniru u Dohi.

Tu su im prvi protivnici bili finski lucky loseri Patrik Niklas-Salminen i Emil Ruusuvuori koji su bili bolji u dva seta.

Potpuno neočekivan poraz koji bi si hrvatski par u punoj formi teško priuštio. Pavić je imao problema s ozljedom zbog čega je propustio Davis Cup i rezultati još uvijek nisu na onoj najvišoj razini.

Prvi set Finci su dobili osvojivši pet gemova zaredom nakon što su Mektić i Pavić poveli. Finska kombinacija dobila je taj dio igre sa 6:2, a u drugom se setu ipak igralo ravnopravnije.

Svejedno su i tu Finci imali tri vezane break lopte sredinom seta, odmah su došle i jedine dvije Mektića i Pavića, no niti jedan par nije iskoristio svoje šanse.

Odluka je pala u tie-breaku koji je finski par dobio sa 7:5 čime je izborio prolaz u drugo kolo.

ATP Doha, prvo kolo:
Patrik Niklas-Salminen/Emil Ruusuvuori (Finska, LL) - Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska, 1) 6:2, 7:6(5)

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!