Nogomet

Kvalifikacije za SP: Povijesni dan za portugalske i haićanske nogometašice

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 22.02.2023.
Kvalifikacije za SP: Povijesni dan za portugalske i haićanske nogometašice

Reprezentacije Portugala i Haitija izborile su nastup na svom prvom Svjetskom prvenstvu za nogometašice koje će se igrati u Australiji i Novom Zelandu...

Ženske nogometne reprezentacije Portugala i Haitija u srijedu su izborile nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu, pobjedama nad Kamerunom odnosno Čileom, u finalnim utakmicama u svojim skupinama doigravanja. I jednima i drugima to će biti prvi nastup na smotri najboljih svjetskih reprezentacija.

Igraj na Paragvaj - Panama na SuperSport.hr (18+)

Portugalska reprezentacija je u Hamiltonu svladala reprezentaciju Kameruna s 2:1. Diana Gomes je u 22. minuti dovela Portugalke u vodstvo. Držale su ga sve do 89. minute, kad je izjednačujući pogodak postigla Ajara Nchout. Ipak, u četvrtoj minuti dodanog vremena Carole Costa je realizirala kazneni udarac za veliko slavlje portugalskih nogometašica.

Ždrijeb je reprezentaciju Portugala smjestio u skupinu E u kojoj su još reprezentacije SAD-a, Nizozemske i Vijetnama.

Reprezentacija Haitija je do pobjede 2:1 protiv favoriziranog Čilea došla golovima u dodanom vremenu na kraju prvog i drugog poluvremena. Utakmica je odigrana u Aucklandu, a oba pogotka postigla je Melchie Dumonay (45+1, 90+8). Poraz Čileanki ublažila je Maria Jose Rojas.

U svom debitantskom nastupu na SP-u Haićanke su upale u skupinu D s reprezentacijama Engleske, Danske i Kine.

Posljednje, 32. mjesto na završnom turniru, popunit će reprezentacija Paname ili Paragvaja, a njihov je dvoboj na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu (02:00h) u Hamiltonu.

Pobjednička reprezentacija će u ući u skupinu F na završnom turniru, zajedno s ekipama Francuske, Brazila i Jamajke.

Svjetsko prvenstvo u Australiji i Novom Zelandu na rasporedu je od 20. srpnja do 20. kolovoza ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!