Ostali sportovi

Veliki izazov pred Mladostašicama, u Dom odbojke stiže Bekescabai

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 28.02.2023.
Veliki izazov pred Mladostašicama, u Dom odbojke stiže Bekescabai
Foto: FaH

U srijedu s početkom od 19 sati odbojkašice Mladosti ugostit će mađarski Bekescabai, u prvom susretu polufinala MEVZA lige...

Odbojkašice Mladosti u srijedu 1. ožujka, u svom Domu odbojke "Bojan Stranić" s početkom u 19 sati, igraju prvu polufinalnu utakmicu Srednjeeuropske MEVZA lige protiv mađarske ekipe Swietelsky Bekescabai.

Mađarice su regularni dio MEVZA lige, koji se igrao turnirskim sustavom, završile na drugoj poziciji s 12 bodova i skorom 4-2, baš kao i Mladostašice koje su zbog jednog izgubljenog seta više (ukupno osam) završile na trećoj poziciji.

Bekescabai je trenutno drugoplasirana ekipa mađarskog prvenstva, iza vodećeg Vasasa, ujedno i prošlogodišnjih pobjednica MEVZA lige, dok su Zagrepčanke prve u hrvatskoj Superligi bez poraza. Isto tako, Bekescabai je u prosincu prošle godine s 3:1 (25:17, 25:17, 18:25, 25:16) pobijedio Mladost na svom terenu, u okviru drugog turnira MEVZA lige.

Spomenimo i podatak da su u posljednjih šest susreta, od 2015. godine na ovamo, redovito pobjeđivale Mađarice, tako da je konačno sazrijelo vrijeme u Domu odbojke da se uzvrati jednakom mjerom.

Jedna od mlađih igračica koja nije opterećena poviješću dvoboja s Mađaricama, i koja u pravilu gleda samo sljedeći susret koji je pred njom i njezinom ekipom, korektorica je Andrea Mihaljević. Ona je u veljači napunila 20 godina i sa svoja 184 centimetra izrasla je u pravu "napast" za svaku suparničku ekipu.

Ona pred dvoboj u srijedu s Mađaricama kaže:

"Kvalitetna su i jaka ekipa, igrale smo ove sezone s njima, i izgubile na njihovom terenu, pa sada silno želimo revanš. Znamo njihovu snagu, ali se time ne opterećujemo, već želimo dati sve od sebe, odigrati našu najbilju partiju, a tada će i rezultat doći."

Proteklog su vikenda Mladostašice igrale derbi Superlige protiv Marine Kaštela i pobijedile 3:1 što im je vjerojatno dobro došlo za još jednu dozu samopouzdanja pred susret u MEVZA ligi.

"Dobile su nas prvi set, možda smo i nehotice preopušteno ušle u meč, no onda smo do kraja pokazale našu snagu i zasluženo pobijedile. Ta nam pobjeda može koristiti u pripremi za Bekescabai, ali još više kao saznanje da je vrijeme ozljeda i bolesti, gdje smo bile dosta hendikepirane, sada definitivno iza nas, i da se ponovno vraćamo u odličnu formu."

Mihaljević je trenutno statistički četvrtoplasirana korektorica MEVZA lige, dok je druga Srpkinja Marta Drpa, koja igra za Bekescabai. U domaćoj je pak Superligi Mihaljević vodeća što samo potvrđuje da ovu sezonu igra u sjajnoj formi. Lani se vratila u Mladost s posudbe u Dinamu, kao i organizatorica igre Karla Antunović.

"Mislim da je to bila sjajna odluka kluba, da nas dvije odemo na sezonu i pol u Dinamo jer smo puno igrale u Superligi, što tada u Mladosti ne bi bio slučaj s obzirom na sastav ekipe. To nam je donijelo jako puno iskustva, a nas dvije smo se još više zbližile i na terenu, jer se 'nalazimo i zatvorenih očiju', ali i privatno jer smo najbolje prijateljice."

Baš s Dinamom će se 15. ožujka sastati u finalu Kupa Hrvatske Snježane Ušić, trofej koji je Mladosti i te kako važan jer su ga lani propustile.

"Bez lažne skromnosti domaći je kup naš cilj, i sve ćemo učiniti ne bi li ga osvojile. Znam dobro koliko je Dinamo kvalitetan sastav, znam i kako gledaju na taj Kup jer imam puno prijateljica tamo, ali mi ćemo se potruditi da ga ostavimo u našim vitrinama. Do tada još ima vremena, ja uvijek gledam samo prvu sljedeću utakmicu koja je ispred mene. Tu idemo na pobjedu i tu želimo do finala MEVZA lige. Znamo da neće biti lako, ali na to smo spremne i što je najvažnije, u dobroj smo formi."

Uzvratni je susret na rasporedu 7. ožujka u Bekescabai.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!