Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti u Mađarskoj se bore za ulazak u finale MEVZA lige

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.03.2023.
Odbojkašice Mladosti u Mađarskoj se bore za ulazak u finale MEVZA lige
Foto: FaH

Odbojkašice Mladosti u utorak 7. ožujka u 18.00 sati igraju uzvratni susret polufinala Srednjoeuropske MEVZA lige, protiv mađarske ekipe Swietelsky Bekescabai...

U prvom susretu, prošle srijede u zagrebačkom Domu odbojke Bojan Stranić, mladostašice su pobijedile s 3-2 (23:25, 25:13, 25:21, 25:27, 15:13). Bila je to njihova prva međusobna pobjeda još od 2015. godine, Bekescabai je u međuvremenu imala skor 6:0.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U međuvremenu su odbojkašice Mladosti, neporažene u domaćoj Superligi, između ta dva polufinalna susreta, glatko s 3-0 (9, 13, 15) u derbiju pobijedile drugoplasirani Kelteks iz Karlovca, dok su Mađarice nakon poraza u Zagrebu poražene i u domaćoj ligi, od ekipe KNRC s 1-3. Drugoplasirana Bekescabai je uzela prvi set (18), te izgubila iduća tri (212, 19, 20), što možda daje naslutiti da su i te kako 'ranjive'.

Katarina Pavičić, sa svojih 180 cm pouzdana i iskusna 23-godišnja primačica-pucačica Mladosti, uoči uzvrata u Bekescabai najprije se osvrnula na subotnji derbi u Karlovcu.

"U utakmicu s Karlovcem ušle smo vrlo ozbiljno jer smo znale da ako na njihovom terenu ne uđemo u susret kako treba da će nas možda moći nadjačati. Nismo im dale stoga prostora za nikakvu igru. Krenule smo od starta agresivno i sve njihove greške odmah kažnjavale, što je i rezultiralo našom glatkom pobjedom u tri seta. Mislim da smo još jednom pobjedom u nizu potvrdile našu kvalitetu u hrvatskoj Superligi, pogotovo nakon što smo tri dana prije pobijedile i Bekescabai kod kuće u vrlo teškoj utakmici."

I to u pet setova, iako je zapravo mogla pobjeda biti i lakše ostvarena.

"Mogle smo završiti utakmicu i u četiri seta, slažem se, ali treba biti zadovoljan i ovim rezultatom. Ekipu Bekescabai zaista respektiramo, znamo da su kvalitetne, ali nešto se u uzvratu pita i nas, zar ne. U Mađarsku smo otputovale pune samopouzdanja  i motivirane za ulazak u finale MEVZA lige."

Nakon podužeg vremena tijekom kojeg su bile nekompletne, i gdje su ih ozljede i bolesti tjerale na dodatne napore i kombinatoriku sa srećom dosta kvalitetnim i širokim rosterom, Zagrepčanke su izgleda dosegle onaj nivo forme koji ih zadovoljava.

"Trenutno smo u periodu u kojem smo dosegle visoku razinu igre, međusobno se osjetimo i pomažemo na terenu. Osjeti se zajedništvo, jer igramo jedna za drugu. Kompletne smo i stoga mislim da opravdano idemo u Mađarsku pune samopouzdanja", rekla je Katarina Pavičić koja, po običaju, nije htjela komentirati i svoju formu.

"Što se tiče moje forme, ne želim to puno komentirati jer tko god me poznaje zna da mislim da uvijek mogu bolje", za kraj će uz smiješak Katarina, koja je u prvom susretu napravila 18 poena, od čega čak 4 as-servisa i 2 bloka, te imala 39 posto prolaza u napadu.

U drugom polufinalnom paru, u prvom susretu, slavile su odbojkašice Nova KBM Branik Maribora, pobijedivši Calcit Kamnik s 3-0. Njihov je uzvrat na rasporedu 8. ožujka u Kamniku.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!