Tenis

Prižmić: 'Samom sebi sam stvorio probleme, imao sam dosta pogrešaka'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.03.2023.
Prižmić: 'Samom sebi sam stvorio probleme, imao sam dosta pogrešaka'

Dino Prižmić izborio je prolaz u četvrtfinale Istarske Rivijere, ali nije bio posebno zadovoljan svojim nastupom. Prižmić ističe kako je imao dosta pogrešaka što mu se i nije tako često događalo u zadnje vrijeme...

Dino Prižmić nastavio je sjajan niz, plasiravši se u četvrtfinale prvog iz ciklusa turnira 51. 'Istarske rivijere' u Poreču. Osvajač četiri uzastopna ITF naslova, ostvario je i drugu uzastopnu pobjedu na terenima TC "Pical" svladavši Čeha Pavela Nejedlya 6:1, 3:6, 6:3.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prižmić je sjajno igrao prvi set, u kojem Nejedly praktički nije imao ni najmanje šanse. U drugom se međutim češki igrač vratio, pri čemu je prepoznatljiv dominantan Dinin pristup izostao. To je bio i razlog izjednačene igre do 3:3 u odlučujućem setu, kada je naš tenisač opet ušao u pravi ritam i stigao do trijumfa.

"Iako sam pobijedio, samome sebi danas sam izvjesno vrijeme napravio problem. Događalo se dosta grešaka, što inače nije moj običaj u posljednjem razdoblju. Ali, imao sam jak mentalni pristup i pomalo sad već na iskustvo stigao do uspjeha", realan je i ovoga puta bio naš tenisač, u velikom usponu na toj razini profesionalnog tenisa.

Matej Dodig izgubio je susret osmine finala od Talijana Tommasa Compagnuccija 6:3, 6:4.

"Nisam igrao na razini prvog kola. Imao sam nažalost više neprisiljenih pogrešaka. Nije bilo daleko, ali trebao sam odigrati s više koncentracije u važnim trenucima", istaknuo je Dodig, koji je pobjedom na startu glavnog turnira upravo na ovogodišnjoj 'Istarskoj rivijeri' osvojio prvi ATP bod u karijeri.

Od ostalih susreta Talijan Luca Castagnola iznenadio je četvrtog nositelja, Austrijanca Davida Pichlera 4:6, 6:2, 6:3.

Luka Mikrut i Talijan Gabriele Piraino izborili su polufinale parova pobjedom nad talijansko-češkom kombinacijom Castagnola - Nejedly 6:2, 7:6.

"Prvi set dobili smo dosta lagano. U drugom smo dva puta imali servis i meč-loptu. Na kraju neki ludi poeni, izvlačenja, ali tie-break smo odigrali odlično i jedva čekam polufinale", s veseljem je kraj četvrtfinalnog meča dočekao Luka Mikrut.

Dino Prižmić u kombinaciji s Austrijancem Davidom Pichlerom bio je nadomak istom pothvatu. Ostali su kratki za jednu-dvije lopte, budući da su Talijani Riccardo Balzerani i Tommaso Compagnucci na kraju slavili 1:6, 6:3, 10:8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!