Zimski sportovi

Zubčić i Kolega u Kranjskoj Gori traže bodove u veleslalomu, Ljutić i Popović u slalomu u Areu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 10.03.2023.
Zubčić i Kolega u Kranjskoj Gori traže bodove u veleslalomu, Ljutić i Popović u slalomu u Areu
Foto: EPA

Hrvatski skijaši i skijašice borit će se u subotu za nove bodove. Skijašice su u Areu gdje će u slalomu sa startnim brojevima 12 i 13 nastupiti Zrinka Ljutić i Leona Popović. Skijaši pak voze veleslalom u Kranjskoj Gori, Filip Zubčić krenut će sa starta kao deseti, a Samuel Kolega kao 64...

Zrinka Ljutić će u subotnjem slalomu za Svjetski kup u švedskom Areu startati kao 12. u prvoj vožnji, dok je Leona Popović izvukla broj 13.

Igraj na skijanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Start prve vožnje predviđen je za 10 sati i 30 minuta, a otvorit će je Švicarka Wendy Holdener.

Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je u petak trijumfom u veleslalomu izjednačila rekord od 86 pobjeda u Svjetskom kupu, koji je do sada bio u vlasništvu švedske skijaške legende Ingemara Stenmarka, u subotu će imati priliku izdvojiti se na vrhu ljestvice najuspješnijih skijašica i skijaša svih vremena. U subotu će nastupiti sa startnim brojem pet.

S obzirom na to da je u dosadašnjih 100 slaloma u kojima je nastupila u Svjetskom kupu ostvarila 52 pobjede, Shiffrin je najveća favortkinja za trijumf dva dana prije svog 28. rođendana. U njezinoj bi pobjedi bilo mnogo simbolike, s obzirom na to da bi bila ostvarena u zemlji dosadašnjeg rekordera te na skijalištu na kojem je prije više od deset godina ostvarila i svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu.

Start druge vožnje je na rasporedu od 13 sati i 30 minuta.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić izvukao je broj deset za subotnji veleslalom u Svjetskom kupu, prvi od dva kojima je domaćin slovenska Kranjska Gora.

Zubčić je na raspolaganju imao brojeve od osam do 15. Na startu će se u subotu pojaviti i Samuel Kolega koji će imati broj 64 u konkurenciji 65 skijaša koji su prijavljeni za utrku.

Start prve vožnje je u 9:30 sati, a otvorit će ju Švicarac Loic Meillard. Slovenac Žan Kranjec će na stazu Podkoren 3 kao drugi, a broj tri ima najbolji svjetski skijaš u ovoj sezoni Švicarac Marco Odermatt, koji je vodeći i u redoslijedu veleslalomaša sa 100 bodova više od Henrika Kristoffersena. Norvežanin ima startni broj šest.

Druga vožnja je na rasporedu od 12.30 sati.

FOTO: EPA/MARTIAL TREZZINI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!