Tenis

Luka Mikrut u finalu konkurencije parova, kiša spriječila odigravanje singla

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 11.03.2023.
Luka Mikrut u finalu konkurencije parova, kiša spriječila odigravanje singla

Na Istarskoj Rivijeri u petak su odigrani susreti samo u konkurenciji parova, svi mečevi četvrtfinala singla su zbog kiše prebačeni za subotu nakon kojih će odmah biti na rasporedu i polufinala...

Luka Mikrut i Talijan Gabriele Piraino plasirali su se u finale parova prvog iz ciklusa ITF turnira Istarske rivijere u Poreču. U polufinalnom dvoboju eliminirali su Talijane Riccarda Balzeranija i Tommasa Compagnuccija 6:2, 6:4.

Igraj na meč Prižmić - Prechtel na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Meč se održao pod tzv. balonom, budući da je veći dio dana u Poreču padala jaka kiša, a u poslijepodnevnim satima kada se razvedrilo, tereni se još uvijek nisu dovoljno osušili kako bi se na terenima TC Pical moglo igrati.

U takvim okolnostima hrvatsko-talijanska kombinacija znatno se bolje snašla i ostvarila pobjedu, što je nakon susreta potvrdio i Luka Mikrut.

"To je tenis... Padne kiša i vani se ne može igrati, pa se mora igrati u zatvorenom prostoru. Imamo sreće što su uvjeti takvi da smo i ovom prigodom mogli igrati na zemlji. Neki turniri znaju biti i na betonu i slično. Nije prevelika promjena, ali ipak... Mi smo se malo bolje prilagodili, pobijedili i sada jako želimo osvojiti ovaj naslov."

Za titulu pobjednika u parovima sutra ne prije 11 sati borit će se protiv slovenskog para Jana Kupčiča i Maja Premzla, koji su bili bolji od talijanske kombinacije Daniele Cappechi i Davide Galoppini 7:5, 2:6, 10:8.

S obzirom da je kiša poremetila raspored u pojedinačnoj konkurenciji, u subotu prijepodne na rasporedu je četvrtfinale u kojem nastupa i naš Dino Prižmić, a poslijepodne će se još igrati i polufinalni susreti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!