Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti očekivano do trofeja pobjednica Kupa

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 15.03.2023.
Odbojkašice Mladosti očekivano do trofeja pobjednica Kupa
Foto: FaH

Prepun Dom odbojke Bojan Stranić na Savi svjedočio je sjajnoj finalnoj utakmici Kupa Hrvatske Snježane Ušić, pravom gradskom derbiju odbojkašica Mladosti i Dinama...

Grleno navijanje, bubnjevi, transparenti, svega je bilo u gledalištu, a na terenu vrhunski potezi obiju ekipa. Na kraju je, zasluženo, slavila Mladost, pobijedivši 3-1 (25:11, 23:25, 25:18, 25:14) nakon sat i pol zanimljive utakmice.

Igraj na odbojkaške mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladostašice su od početka krenule silovito, želeći odmah pokazati tko je gazda u svojoj dvorani i glavni favorit za osvajanje naslova. Povele su 8:3 i prisilile Dinamo na minutu odmora, pa još jednu kod 13:7. Ništa nije pomagalo, Mladost je odjurila do 25:11 za samo 18 minuta igre. I tu možda i leži ključ drugog seta. Jer, ipak je prvi set bio malo prebrz, pa su se Mladostašice i nesvjesno opustile u nastavku.

Naime, drugi set Dinamo otvara vodstvom 6:2, sada Mladost traži predah, no Dinamu je krenulo, vode visokih 14:6. Trener Mladosti mijenja organizatoricu igre, umjesto Karle Antunović ulazi Klara Perić, i rezultat se nekako stabilizira, pa sada kod vodstva 18:16 trener Dinama Igor Šimunčić povlači time-out.

Nakon toga Dinamo je ponovno u naletu, vode 23:19, ali Mladostašice stižu do egala 23:23. I tada dvije najiskusnije u redovima Dinama, Antonija Volmut i Valentina Vrbanc s dva poena donose set, 25:23.

Treći ponovno borba za svaki poen, od početka, pa sve negdje do polovice seta, kada se Mladost odvojila, najprije na 19:15, pa 21:16, do konačnih 25:18. Tu je izgleda slomljen svaki otpor Dinama, u četvrtom više nije bilo snage za preokret, držale su se nekako još do 10:10, ali tada još jednom Mladost ubacuje u višu brzinu i set završava s 25:14, za konačnih 3-1 u setovima.

Andrea Mihaljević i Josipa Marković postigle su po 18 poena za pobjednice, Valentina Vrbanc 14 kod poraženih.

Za najbolju igračicu finala proglašena je Andrea Mihaljević, srebrne medalje Dinamu uručio je državni tajnik za sport Josip Pavić zajedno s predsjednicom Nadzornog odbora HOS-a Zinom Urlić dok je pehar dodijelio Petar Sprčić, zamjenik predsjednika HOS-a.

Zlatne medalje mladostašicama podijelili su Siniša Krajač, glavni tajnik HOO i direktorica HOS-a Valentina Bifflin, dok je pehar uz Svena Ušića dodijelio predsjednik HOS-a Frane Žanić.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!