Ostali sportovi

Odbojkaši Murse uspješniji u napetom finalu Kupa Hrvatske, naslov najboljih otišao u Osijek

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 15.03.2023.
Odbojkaši Murse uspješniji u napetom finalu Kupa Hrvatske, naslov najboljih otišao u Osijek

Veliki finalni dvoboj Kupa Hrvatske za odbojkaše pripao je Mursi koja je u konačnici bila bolja od Mladosti u pet setova...

Borba za Kup Hrvatske Vinka Dobrića privukla je mnoštvo ljubitelja ovog sporta. Mladostaši su u finalni susret ušli sa statusom branitelji Kupa dok su si Osječani ove godine za cilj stavili povratak trofeja koji su osvojili prije dvije godine. Ove sezona oba su njihova meča otišla u peti set, a drugačije nije bilo niti večeras.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izjednačena borba od prvog poena, u prvom setu nitko se nije u startu odvojio na više od dva poena, s time da se polako počelo nazirati, kako je set išao kraju, da su Osječani u boljem ritmu. Polako su se odvojili u finišu seta, poveli 18:13 pa 21:17 i tako do 25:19, sve za 25 minuta igre.

Drugi set naizgled isti, nitko se ne odvaja rezultatski od početka, rovovska bitka dva sjajna suparnika koji se odlično poznaju. I rezultat sve nekako ide u mini-serijama od 3:0, čas jedni, čas drugi. U finiš seta ulaze u egalu, 20:20 pa Mladost vodi 22:20, a Mursa preokreće na 23:22. I opet serija egala, 23:23, 24:24 i 25:25, da bi na kraju s dva vezana poena Mursa otišla na 27:25, nakon 31 minute igre, za velikih 2-0 u setovima.

Trener Mladosti Ratko Peris cijelo je vrijeme tražio drugog raspoloženog primača-pucača, uz sjajnog kapetana Ivana Zeljkovića, pa je tako već izrotirao Roka Vlašića, Marka Repeka i Stanka Stankovića, da bi u trećem setu priliku dobio i Gabrijel Cvanciger koji je povezao redove domaćina.

U ovom periodu igre Mladost od početka diktira igru, igra sjajnu obranu, vodi 10:7, ali niti Mursa ne posustaje, stalno im puše za vrat. Nakon možda i najatraktivnijeg poena na utakmici, kod 16:13 za Mladost, Osječani traže drugi time-out nakon kojeg Zagrepčani povećavaju vodstvo na 17:13.

Uslijedilo je nekoliko neprelaznih blokova i već je 19:14, ali Mursa ubacuje u brzinu više, polako se približava Mladosti i prisiljava je na minutu odmora kod vodstva od 20:17, te drugi put na 23:22. No, zarađeno Mladostaši nisu ispustili, već set završavaju s 25:22 nakon 31 minute, za 2-1 u setovima.

Mursa još više pritišće u četvrtom setu, na pogon svojih odličnih stranaca otvara sa 6:0. Vode i 8:1 i 11:4 i čini se da kao su domaći grogirani. Ali, odnekud izvlače novu snagu i približavaju se na 9:11, a meč je ponovno dobio na dramatici. Cvanciger se sjajno snašao na poziciji korektora, Ecker je prekomandiran na 'četvorku', pa Mursa traži predah kod minimalnog vodstva 16:15.

Bezuspješno, jer sada Mladost prelazi u vodstvo, 17:16. Asom Zeljkovića Mladost ima i 21:19, no sljedeći servis odsjeda u mreži. Ipak, koncentrirano i borbeno do kraja Mladost osvaja četvrti set posljednjim poenom Stevanovića za 25:22 i izjednačenje na 2-2 u setovima, nakon više od dva sata vrhunske utakmice.

Mladost osokoljena povratkom u meč vodi u petom, ne više od dva poena, na 8:6 mijenjaju se strane. Nakon čega Mursa radi seriju 4:0 i vodi 10:8. Vode i 13:10 da bi na kraju sa 15:11 osvojili set, meč i Kup Hrvatske.

Najbolji igrač je Da Silva Santos Pedro Luiz, njemu je nagradu uručio glavni tajnik HOO Siniša Krajač, medalje i pehar za drugo mjesto podijelile su Zina Urlić i Mirjana Milić, članice IO HOS-a, a zlatne medalje predsjednik HOS-a Frane Žanić uz kćer pokojnog Vinka Dobrića Vandu. Pehar pobjednika Osječanima je dodijelio Josip Škorić, dopredsjednik HOS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!