Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti do trofeja: 'Znale smo da Kup nije jednostavan, a morale smo nositi breme favorita'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.03.2023.
Odbojkašice Mladosti do trofeja: 'Znale smo da Kup nije jednostavan, a morale smo nositi breme favorita'

Odbojkašice Mladosti i odbojkaši Murse jučer su osvojili trofej Kupa, Mladostašice su bile bolje od Dinama, a Mursa je svladala odbojkaše zagrebačke Mladosti...

Mursa je protiv Mladosti slavila u trileru petog seta, odlično je krenula u meč, dobila prva dva seta, ali Mladost se nije predala i odluka je pala u petom setu. Završilo je 25:19, 27:25, 22:25, 22:25, 15:11 nakon velike borbe.

Igraj na odbojkaške mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Iako smo krenuli dosta dobro, znali smo da nije gotovo dok god ne bude gotovo. Mladost je dobro odgovorila, utakmica je bila teška, no mislim da smo zasluženo pobijedili. Veliko hvala publici koja nam je dala veliku podršku i odigrala bitnu ulogu u ovoj utakmici" izjavio je nakon pobjede trener Murse Mario Teppert.

Trener Mladosti Ratko Peris priznao je kako je njegovoj momčadi trebalo vremena da dođe na radnu temperaturu.

"Tražili smo se dva seta, našli se u trećem, no napravili smo neke greške u petom setu. Naša ekipa je mlada, među igrače se uvukla nervoza. Čestitam Osijeku na zasluženoj pobjedi i zahvaljujem odličnoj publici."

Kod odbojkašica Mladost je lakše došla do trofeja. U finalu protiv Dinama slavila je 25:11, 23:25, 25:18, 25:14. Samo u drugom setu Dinamo je bio ravnopravan protivnik.

"Ovo je bila izuzetno teška utakmica. Znali smo da Kup nije jednostavan, a morali smo nositi breme favorita. Dinamo je izuzetno dobra ekipa koja je dala sve od sebe. Malo smo bili dekoncentrirani u drugom setu i to nas je moglo koštati. No, na kraju smo uspjeli slomiti otpor Dinama. Puna dvorana jako nas je razveselila, kao i ovaj istinski pravi Kup nakon dugo vremena", istaknuo je trener Mladosti Miki Stojaković.

Trener Dinama Igor Šimunčić bio je svjestan da je njegova ekipa u statusu autsajdera i nije imao problem priznati da su Mladostašice bolje.

"Poigravali smo se time da moramo udarati na psihu Mladosti kao favorita. U dijelovima utakmice to je uspijevalo, a u dijelovima nije. Mladost je definitivno kvalitetnija ekipa sa širom klupom, a u ovakvim utakmicama to presuđuje. Mi smo morali pucati na to da to ne bude njihova najbolja partija, no oni su pružili jako dobru partiju, a mi samo dobru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!