Nogomet

Ramsey pred Hrvatsku: 'Znamo da će biti teško, ali isto tako znamo koliko je važno dobro početi'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.03.2023.
Ramsey pred Hrvatsku: 'Znamo da će biti teško, ali isto tako znamo koliko je važno dobro početi'
Foto: EPA

Kapetan Walesa Aaron Ramsey najavio je gostovanje na Poljudu, utakmicu protiv Latvije, ali se osvrnuo i na stanje u svojoj reprezentaciji pred kojom je dobra budućnosti...

Reprezentacija Walesa novi ciklus započinje na Poljudu protiv Hrvatske, a susret je najavio kapetan Aaron Ramsey. Bit će to ujedno i početak nove ere bez Joea Allena, Garetha Balea, Chrisa Guntera i Jonnyja Williamsa.

Igraj na Hrvatska - Wales na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bit ćemo zauvijek zahvalni za sve što su napravili za Wales i što su svojim igrama doprinijeli uspjesima koje smo imali."

I sada u rosteru ima itekako dobrih igrača.

"Uzbuđen sam biti dio momčadi, jako je puno mogućnosti pred nama. Iako smo mlada momčad, mnogi od njih već imaju velik broj nastupa. Većina ekipe je ostala netaknuta, nedostaju nam neki igrači, ali jako smo uzbuđeni jer neki drugi igraju na najvišoj razini i sigurno mogu ispisati povijest s reprezentacijom."

Velšani će tražiti svoje treće Europsko prvenstvo zaredom.

"Bio je jako težak period iza Svjetskog prvenstva. Napravili smo odličan posao plasmanom i da to iskusimo, ali bilo je jako čudno natjecanje. Prirodno su mnoge stvari prolazile kroz glavu kasnije, ali nakon nekog vremena to probavite i spremni ste ići prema naprije. Vratio sam se u klub i radim sasvim dobro. Uživam u svom nogometu i igram dobro. Postoje mnoge stvari kojima se mogu veseliti."

Nakon odlaska spomenutih igrača, Ramsey je preuzeo kapetansku traku, po prvi puta još od 2011. godine kada mu je istu dao izbornik Gary Speed.

"Prošlo je jako puno otada i sada mislim da sam spreman. Imao sam 20 godina kada sam je zadnji put imao, to je bilo neobično iskustvo tada. Bit ću vječno zahvalan Garyju, ali sada mislim da sam spreman za to."

Nakon Hrvatske igrat će protiv Latvije.

"Znam samo da je ova momčad puna kvalitete s dosta mladih igrača koji su iskusili turnirski nogomet i velike utakmice. Znamo da će biti teško, ali isto tako znamo koliko je važno dobro početi."

FOTO: EPA/Georgi Licovski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!