Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši upisali jednu od najvećih pobjeda u povijesti reprezentacije!

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 25.03.2023.
Hrvatski ragbijaši upisali jednu od najvećih pobjeda u povijesti reprezentacije!

Velika pobjeda, jedna od najvećih u povijesti hrvatskih ragbijaša. Hrvatska je u trećoj utakmici Trophy divizije Europskog kupa nacija pobijedila Litvu u gostima 39:37...

Hrvatska je reprezentacija slavila u Litvi 39:37 (14:27), upisala je prvu pobjedu u Trophy diviziji. Idealna je to pozivnica za Makarsku.

Igraj na ragbijaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Daniel Mau'u najprije je umalo postao tragičar, a potom je vratio Hrvatsku u život u nevjerojatno dramatičnoj utakmici. On je, naime, u 37. minuti dobio žuti karton, zbog, kako je sudac procijenio, visokog obaranja, prema glavi. Litavci su u tih deset minuta 13:14 preokrenuli u 27:14.

"Nisam siguran da je to bilo za žuti karton, moram pogledati snimku", rekao je Daniel.

A kad se on vratio u igru, krenula je drama. Naši su stisnuli i u 15 minuta stigli zaostatak 17:30. Brajković je zabio za 30:22, Danielovo je polaganje bilo za 30:29, nakon čega je Jason Newton pretvorio za vodstvo Hrvatske 31:30.

Potom je i Jurišić pogodio za 36:30, ali u zadnjoj minuti Litva je polaganjem i pretvaranjem gotovo iz kornera opet povela 37:36.

"Već mi je čovjek iz njihova saveza izražavao žaljenje što smo izgubili, svi su mislili da je gotovo", rekla je Dunja Staničić, otpravnica poslova iz Hrvatskog veleposlanstva u Litvi, koja je došla bodriti naše ragbijaše.

Ali u posljednjem napadu Hrvatska je dobila novi kazneni udarac, a Jason Newton bio je nepogrešiv za pobjedu 39:37.

"Bio sam opušten i samo razmišljao da dobro udarim loptu. Ako razmišljaš da bi mogao promašiti, promašit ćeš. Vjerovao sam u svoju tehniku udarca", rekao je Newton.

Iz kaznenih udaraca i pretvaranja, Newton je skupio 19 poena, dok su po pet postigli Galić, Brajković, Daniel Mau'u i kapetan Jurišić.

"Ne sjećam se ovako zanimljive i dramatične utakmice reprezentacije, dali smo srce na terenu", rekao je Jurišić, a izbornik Anthony Poša zaključio je:

"Kaznili su naše male pogreške u prvom dijelu, što momčadi iz niže divizije ne bi kaznile, ali u poluvremenu nisam dečkima govorio o tim pogreškama nego da ostanu disciplinirani i ostavili su srce na terenu. Ovo nam je prva pobjeda u ovom rangu i svi smo ponosni".

U ragbijaškom centru u Šiauliaiju tribine su bile ispunjene, 500 gledatelja na glavnoj i stotinjak na montažnoj s druge strane.

Do kraja su ostale još utakmice Hrvatska - Švicarska te Litva - Švedska iduće subote. Dakle, iduće nas subote čeka spektakl u Makarskoj!

Poredak:
Švicarska 15 bodova (3 utakmice)
Ukrajina 9 (4)
Litva 6 (3)
Švedska 5 (3)
Hrvatska 5 (3)

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!