Vodeni sportovi

Hrvatsko finale u Beogradu: Jug šokirao prvog favorita, protiv Jadrana za regionalnu titulu!

Mihaela Bradovski • subota, 25.03.2023.
Hrvatsko finale u Beogradu: Jug šokirao prvog favorita, protiv Jadrana za regionalnu titulu!
Foto: FaH

Nakon što su sutrašnje veliko finale regionalne Premier lige na peterce izborili vaterpolisti splitskog Jadrana, isto je, također nakon raspucavanja, pošlo za rukom i drugom hrvatskom predstavniku na Final Fouru, ekipi dubrovačkog Juga...

Regionalna vaterpolska liga dobila je ove subote svoje finaliste, a hrvatski vaterpolo veliko priznanje s obzirom da su nedjeljni dvoboj za titulu izborili i splitski Jadran i dubrovački Jug. Oba hrvatska kluba učinila su to nakon regularnog dijela, boljim izvođenjem peteraca.

Vaterpolisti Juga svladali su tako domaćina, prvog favorita i branitelja naslova, ekipu koja je u 11 ovosezonskih utakmica ostvarila jednako toliko pobjeda.

Prva četvrtina drugog polufinalnog dvoboja završila je u egalu, za 3:3 su se u sastavu Juga u strijelce upisivali Filip Kržić, čiji je pogodak u drugoj minuti i otvorio ovaj susret, Loren Fatović te Marko Žuvela tri sekunde prije isteka vremena.

U drugoj dionici Novi Beograd je preuzeo kontrolu nad rezultatom, odvojio se na dva gola razlike i Jug je u nastavku susreta bio u ulozi lovca. Borili su se Dubrovčani i nisu dopustili favoriziranom srpskom "Dream Teamu" da se odvoji na veću prednost i prelomi utakmicu.

U zadnjoj dionici, pet minuta prije kraja, Alvaro Granados postigao je posljednji pogodak za Novi Beograd, odmah je na drugoj strani uzvratio s igračem više Kakaris i zadržala se neizvjesnost.

Obrana Juga u završnici je izgledala posebno dobro, domaćini su nekarakteristično puno griješili i kazna je stigla minutu prije kraja kada Ivan Vukojević s igračem više poravnava na 11:11.

Pokušali su do kraja susreta Mandić s jedne i Fatović s druge strane, mreže se nisu tresle i odluka je pala s pet metara. Jugov junak bio je Toni Popadić koji je obranio pokušaje Rašovića i Vlachopoulosa, Jug je time na najbolji način završio posao i prošao u finale.

Po tri gola kod Juga su postigli Fatović i Žuvela, a kod domaćina isti broj golova upisali su Nikola Jakšić i Vlachopoulos.

Sutrašnje finale na rasporedu je u 18 sati.

Regionalna Premier liga, polufinale:
Novi Beograd - Jug 13:15 (11:11)

FOTO: HINA/Baldo MARUNČIĆ

Regionalna liga, Final Four

polufinale

Jadran Split17:15 **Radnički
Novi Beograd13:15 **Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!