Rukomet

Nexe visoko poražen u Njemačkoj, u Našicama treba čudo za prolaz na završni turnir

Mihaela Bradovski • utorak, 11.04.2023.
Nexe visoko poražen u Njemačkoj, u Našicama treba čudo za prolaz na završni turnir

Nexe nije uspio ostvariti aktivan rezultat u prvom susretu četvrtfinala Europske lige. U prvom susretu u Göppingenu Našičani su visoko poraženi s 32:23...

S velikim nadanjima Nexe je otišao na gostovanje kod Göppingena, vjerovao je u dobar rezultat s kojim može u Našicama u utrku za polufinale. Međutim nije išlo. Nijemci su se pokazali prejakima, a niti Našičani nisu bili u vrhunskom izdanju kakvo im je trebalo.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Göppingen je odnio pobjedu 32:23 i tako napravio veliki korak prema prolazu u polufinale. Bilo bi teško to dostići i protiv znatno slabijeg protivnika nego što je Göppingen, za takvo što Nexe treba najbolju predstavu u dugo vremena uz briljantan dan svojih vratara.

To nije bio slučaj u Njemačkoj, vratari Nexea zajedničkim snagama su skupili svega sedam obrana, a na drugoj strani Šego je imao 12. Uz manji broj tehničkih pogrešaka Göppingena, jasno je gdje je prednost nastala.

U prvih desetak minuta Nexe je izgledao dobro i vodio je 5:3 nakon čega je domaćin krenuo i serijom 7:1 uz čak šest obrana Šege u tom razdoblju, Göppingen je napravio preokret i nakon toga mirno kontrolirao susret.

Na poluvremenu je već bilo visokih 15:9 i cilj u nastavku susreta bio je što više probati smanjiti zaostatak i doći do aktivnog rezultata za uzvrat.

No to se nije dogodilo, već je bilo upravo suprotno. Već sredinom drugog dijela Göppingen je imao dvoznamenkastu prednost i do kraja susreta Nexe je pokušavao smanjiti zaostatak.

Najbolji kod Našičana bili su Janko Kević sa sedam golova i Luka Moslavac sa šest. Kod Göppingena sedam golova postigli su Marcel Schiller i Kevin Gulliksen. Josip Šarac bio je strijelac četiri puta.

Europska liga, četvrtfinale:
Göppingen - Nexe 32:23.

FOTO: SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!