Nogomet

U Rotterdamu repriza finala Konferencijske lige, Mourinho želi ostati neporažen

Branimir Korać • četvrtak, 13.04.2023.
U Rotterdamu repriza finala Konferencijske lige, Mourinho želi ostati neporažen
Foto: EPA

Danas su na rasporedu četvrtfinalni susreti u Europskoj ligi. U zanimljivom dvoboju u Rotterdamu Feyenoord dočekuje momčad Rome i traži aktivan rezultat za uzvrat...

U četvrtfinalu Europske lige sastaju se prošlosezonski finalisti Konferencijske lige. Roma i Feyenoord ponovno će biti na suprotnim stranama, već se jako dobro poznaju i stoga je i priprema za utakmicu Arneu Slotu i Joseu Mourinhu ipak bila nešto lakša.

Igraj na Feyenoord - Roma na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Očekuje se vrlo zanimljiv dvoboj, u koji i jedni i drugi ulaze uvjereni kako mogu do dobrog rezultata. Za Feyenoord je to isključivo pobjeda dok s druge strane Mourinho sigurno ne bi imao ništa protiv remija s kojim bi bio u dobroj poziciji u Rimu pobjedom protiv dalje.

Feyenoord igra otvoren nogomet, u zadnje 24 utakmice u svim natjecanjima došao je barem do jednog pogotka. S druge strane Mourinho inzistira na disciplini i traži od svojih igrača da odrade maksimalno fazu obrane i u igri prema naprijed iskoriste prostore koje protivnik neminovno ostavi tijekom 90 minuta.

Nizozemci su do četvrtfinala došli eliminiravši u osmini finala Šahtar. U prvom susretu u Varšavi Feyenoord je samo remizirao 1:1 u susretu u kojem je bio puno bolji i opasniji protivnik. zato je u Rotterdamu do vrha napunio mrežu Ukrajinaca slaveći 7:1 što je veliko upozorenje za Mourinhovu momčad.

Roma je imala teži posao s tim da je morala nastupiti i u šesnaestini finala čega je Feyenoord bio oslobođen osvajanjem prvog mjesta u skupini. Tako je imala dosta nezgodnu zadaću u oba kola, prvo je eliminirala Salzburg nakon što je izgubila prvu utakmicu u Austriji, a zatim je bila bolja od Real Sociedada na vrhuncu krize baskijske momčadi. U Rimu je slavila s 2:0 da bi u uzvratu odigrala bez pogodaka.

U ovom susretu očekuje se inicijativa domaćina, Rimljani će biti skloniji čekati i vrebati na pogrešku, samo je pitanje koliko će dobro odigrati u fazi obrane te zaustaviti Feyenoord.

Što su rekli

Arne Slot, trener Feyenoorda: "Zadržali su na okupu momčad koja je igrala prošlosezonsko finale Konferencijske lige i njima su priključili još dva-tri velika igrača. Tako su dobili još više na individualnoj kvaliteti. Svaka pobjeda za nas bi bio dobar rezultat."

Jose Mourinho, trener Rome: "Europska lige je ove sezone jako teško i zahtjevno natjecanje i zasad smo izbacili dvije vrhunske momčadi RB Salzburg i Real Sociedad. Sada smo u četvrtfinalu gdje su ostale samo top momčadi."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Feijenoord 'De Kuip', Rotterdam, 18:45

Suci: José María Sánchez Martínez (Španjolska)

Nedostaju

Feyenoord: Quinten Timber (ozljeda)

Roma: Ebrima Darboe, Rick Karsdorp, Ola Solbakken (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Roma i Feyenoord dugo će pamtiti prošli međusobni dvoboj. On se dogodio u finalu Konferencijske lige prošle sezone, a okončan je rezultatom 1:0 za Romu koja je tako postala prvi pobjednik ovog natjecanja. Pobjednički pogodak postigao je Nicolo Zaniolo u 32. minuti.

Prognoza

Feyenoord je na svom travnjaku ubojit i efikasan, ali Roma ima dobru obranu. Bit će to dvoboj različitih stilova u kojem je sve otvoreno.

FOTO: EPA/Malton Dibra

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Feyenoord1:0Roma
Bayer Leverkusen1:1Royale Union Saint-Gilloise
Juventus1:0Sporting
Manchester United2:2Sevilla

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Feyenoord1:0Roma
Bayer Leverkusen1:1Royale Union Saint-Gilloise
Juventus1:0Sporting
Manchester United2:2Sevilla

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!