Košarka

Sunsi vratili break u Los Angelesu protiv oslabljenog domaćina, Zubac jednoznamenkast

Branimir Korać • petak, 21.04.2023.
Sunsi vratili break u Los Angelesu protiv oslabljenog domaćina, Zubac jednoznamenkast
Foto: EPA

Phoenix Sunsi poveli su u seriji protiv Clippersa 2-1, u gostima su iskoristili probleme domaćina s izostancima i neigranjem niti Kawhija Leonarda. Ivica Zubac igrao je 22 minute...

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 124:129 (1-2)

Phoenix Sunsi stigli su do željene pobjede u Los Angelesu, svladali su u trećoj utakmici Clipperse sa 129:124 uz odličan nastup Devina Bookera koji je napadački nosio svoju momčad.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovom pobjedom Sunsi su uzvratili Clippersima za poraz u prvoj utakmici u Phoenixu gdje su Clippersi napravili break, ali nisu ga uspjeli zadržati već u prvoj utakmici na svom parketu.

Uz već odsutnog Paula Georgea, nisu mogli računati niti na Kawhija Leonarda i to se osjetilo na rezultatu. Sunsi su to iskoristili te odnijeli vrijednu pobjedu s kojom su preuzeli vodstvo u seriji.

Ivica Zubac kod domaćina je igrao 22 minute i za to vrijeme ubacio je šest poena uz šut 3/4 iz igre te uhvatio osam skokova. Ty Lue je u drugom poluvremenu pokušao uhvatiti zaostatak s nižom petorkom, ali nije uspio.

Ključno odvajanje Sunsi su imali u trećoj dionici kada su napravili seriju 17:8 u kojoj je Booker ubilježio osam poena te su tada gosti prvi put na susretu došli do dvoznamenkaste prednosti.

U izostanku Georgea i Leonarda, napad Clippersa predvodili su Norman Powell s 42 poena i pet skokova te Russell Westbrook s 30 poena, osam skokova i 12 asistencija. Bones Hyland dodao je 20 poena s klupe.

Kod Sunsa Booker je ubacio 45 poena, a Kevin Durant pratio je s 28 poena i šest skokova.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!