Košarka

Timberwolvesi uzeli prvu pobjedu, Celticsi stigli na korak do sljedeće runde

Petar Jenjić • ponedjeljak, 24.04.2023.
Timberwolvesi uzeli prvu pobjedu, Celticsi stigli na korak do sljedeće runde
Foto: EPA

Boston Celticsi slavili su na gostovanju kod Atlanta Hawksa, dok su Minnesota Timberwolvesi slavili nakon produžetaka protiv Denver Nuggetsa...

Boston Celticsi došli su na korak do prolaska u sljedeću rundu doigravanja. Napravili su break u gostima kod Atlanta Hawksa pobjedom od 129:121 na krilima Jaylena Browna koji je u drugoj četvrtini skinuo zaštitnu masku. U tom trenutku šutirao je 1/7 iz igre, a do kraja odigrao sjajno.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Boston je početkom utakmice poveo s 4:3 i do kraja više nijednom nije bio u zaostatku. Dvije minute prije kraja otišao je na 12 koševa viška, a za povratak Hawksa više nije bilo ni dovoljno vremena ni snage.

Jaylen Brown ubacio je 31 poen, isto koliko je zabio i Jayson Tatum koji je dodao sedam skokova. Marcus Smart dodao je 19 koševa.

Trae Young predvodio je Hawkse s 35 poena i 15 skokova, De'Andre Hunter dodao je 27 koševa i skupio sedam skokova.

Minnesota Timberwolvesi uspjeli su pobijediti protiv Denver Nuggetsa na domaćem parketu sa 114:108 nakon produžetaka i smanjiti zaostatak u seriji na 3-1. Vodili su s 96:84 nešto manje od tri minute prije kraja, no nisu uspjeli nakon toga ubaciti nijedan poen u regularnom vremenu.

Nikola Jokić donio je izjednačenje svojoj momčadi s linije slobodnih bacanja, 12 sekundi prije kraja, no prvo od ta dva je promašio. Vukovi su u dodatnih pet minuta slavili s 18:12.

Wolvese je do pobjede predvodio Anthony Edwards s 34 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Mike Conley ubacio 19 koševa i dodao osam asistencija.

Jokić je predvodio Nuggetse s 43 poena, 11 skokova i šest asistencija. Jamal Murray dodao je 19 koševa, sedam skokova i pet asistencija.

NBA:
Atlanta Hawks - Boston Celtics 121:129 (1-3 u seriji)
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 114:108 (nakon produžetka) (1-3 u seriji)

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!