Nogomet

Musa tradicionalno dobro koristi minutažu, izborio kazneni udarac i pogodio gredu u slavlju Benfice

Branimir Korać • subota, 29.04.2023.
Musa tradicionalno dobro koristi minutažu, izborio kazneni udarac i pogodio gredu u slavlju Benfice
Foto: EPA

Benfica je napravila još jedan korak prema osvajanju naslova prvaka Portugala, u gostima je slavila kod Gil Vicentea s 2:0. Doprinos u ovoj pobjedi dao je i hrvatski reprezentativac Petar Musa...

Schmidtovi džokeri s klupe osigurali su mu tri boda na gostovanju kod Gil Vicentea. Benfica je slavila kod Gil Vicentea s 2:0, a otpor gostiju slomila je u zadnjih 20 minuta kada su u igru ušli Chiquinho i Petar Musa.

Igraj na utakmice portugalskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Musa je nastavio odlično koristiti malu minutažu koju dobiva, uredno ostavi dobar dojam, a tako je bilo i sada. Nakon što je ušao u igru, izborio je kazneni udarac, a zatim je pogodio i gredu nakon odličnog pokušaja.

Benfica se dosta mučila na ovom gostovanju i nije mogla do pogotka sve do 73. minute kada nakon ubačaja Aursnesa, Chiquinho glavom šalje loptu u mrežu, svega minutu nakon što je ušao u igru.

Desetak minuta kasnije kazneni udarac za goste. Ubačena je lopta u 16 metara, u skoku su bili Musa i Ruben, Musa puca glavom, a lopta pogađa u ruku Rubena. Sudac to nije vidio i nastavila se akcija koju gosti nisu pretvorili u pogodak, ali uključio se VAR i poslije pregleda snimke dosuđen je kazneni udarac.

Precizan je bio Grimaldo koji zabija za 2:0.

Odmah nakon toga nova sjajna prilika za Benficu, Musa je dobio odličnu loptu u prostor, došao je sam pred vratara Da Silvu Venturu, lijepo ga je lobovao, ali lopta pogađa gredu.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, ostalo je 2:0 za Benficu koja se još malo približava naslovu prvaka Portugala. Prednost nad Bragom iznosi šest bodova, a nad Portom sedam. Porto ima i utakmicu manje, u nedjelju će je odraditi protiv Boaviste.

U sljedećem kolu Benfica dočekuje Bragu i u tom susretu ima priliku praktički staviti jednu ruku na pehar prvaka Portugala.

Portugalsko prvenstvo, 30. kolo:
Gil Vicente - Benfica 0:2

FOTO: EPA/ESTELA SILVA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!