Ostali sportovi

Aurel Benović ipak nastupio u finalu preskoka i završio na sedmom mjestu

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 30.04.2023.
Aurel Benović ipak nastupio u finalu preskoka i završio na sedmom mjestu
Foto: Slobodan Kadić/HGS

Aurel Benović koji je u subotu osvojio srebro na parteru na Svjetskom kupu u Cairu, danas je ipak nastupio i u finalu preskoka.

Osječki gimnastičar u kvalifikacijama je bio deveti, prva rezerva za finale, a netom prije finala od nastupa u njemu odustao je Ukrajinac Illia Kovtun i zamijenio ga je upravo Aurel Benović.

Hrvatski reprezentativac završio je kao sedmi s ocjenom 13.680. Prvi skok je imao pad i 13.130, no zato je odradio odličan drugi skok (14.230).

Zlato je osvojio aktualni prvak Europe, Armenac Artur Davtyan (15.170), srebro Ukrajinac Nazar Čepurnyi (14.800), a broncu Čeh Ondrej Kalny (14.330).

"Ipak sam nastupio u finalu preskoka. Sretan sam jer mi je to još jedno novo iskustvo i dobro za moju preskokašku budućnost. Nastupio sam iz razloga što je moj klupski kolega Illia Kovtun ozlijedio u kvalifikacijama prst na nozi i nije mogao trčati i odlučio je da će odustati od finala preskoka jer su ga kasnije danas čekala i finala ruča i preče gdje je osvojio zlatne medalje. Odlučio je odustati od preskoka kako se ne bi još više ozlijedio. Iako, ja mislim da je to možda bilo i dogovoreno s trenericom Irinom da puste mene da nastupim. U svakom slučaju, kako god, hvala im", rekao je Aurel nakon svog 14. finala SK u karijeri.

Ovime je Benović osigurao vrijedne bodove i sada je već sigurno da je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu i na preskoku.

"Žao mi je što nisam uspio odraditi preskok kako treba, definitivno da sam odradio bolje, medalju ili bolji rezultat posvetio bih njima, a ovako mi ostaje žal zbog sedmog mjesta. Ništa, sad se okrećem pripremama za Svjetski kup u Osijeku, na mom domaćem terenu. Pokušat ću se što bolje pripremiti, ući u finala i boriti se za postolja."

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!