Nogomet

Tolić izborio penal pa napravio glupost, Olimpija nakon velike drame uzela i Kup

Petar Jenjić • subota, 06.05.2023.
Tolić izborio penal pa napravio glupost, Olimpija nakon velike drame uzela i Kup
Foto: Pixsell

Olimpija Ljubljana osvojila je slovenski Kup pobjedom od 2:1 nakon produžetaka protiv Maribora, a jedan od tragičara poraženih je Marko Tolić...

Olimpija Ljubljana osvojila je dvostruku krunu. Nakon što je već ranije osigurala titulu u prvenstvu, večeras je nakon velike drame osvojila i Kup pobjedom u finalu protiv najvećeg konkurenta Maribora.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dvoboj je počeo u 20:30, a trajao je puna tri sata. Vidjeli smo veliku dramu, prekid utakmice, na koncu i produžetke. Olimpija je na koncu slavila s 2:1 protiv momčadi koju vodi Damir Krznar.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu, a u drugom su navijači Maribora prekinuli utakmicu na neko vrijeme zbog pirotehnike i ubacivanja predmeta u teren. Zbog toga smo gledali dugačku sudačku nadoknadu.

U 100. minuti susreta, desetoj minuti nadoknade, Marko Tolić izborio je kazneni udarac i sam ga odlučio izvesti. Odlučio je prevariti vratara panenkom, no Matevž Vidovšek lako je uhvatio loptu.

Nakon regularnog dijela slijedi su produžeci, a vodstvo je Olimpiji donio Justas Lasickas u 103. minuti. Nemanja Mitrović ušao je za Maribor u 114., a praktički u prvom dodiru s loptom donio mu poravnanje.

Drama se nastavila i u preostalom vremenu, sve do čak 129. minute kada je Olimpija dobila penal, a za pobjedu ga je realizirao Timi Max Elšnik.

Marin Laušić igrao je za Maribor do sedme minute sudačke nadoknade, a Tolić do 106. minute. Ivan Brnić odigrao je cijelu utakmicu.

Za pobjedničku ekipu nisu igrali Goran Milović, Ivan Posavec i Dino Špehar.

Slovenski kup, finale:
Olimpija Ljubljana - Maribor 2:1 (nakon produžetaka)

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!