Nogomet

Preminuo legendarni nogometaš s nastupima na pet Svjetskih prvenstava

Petar Jenjić • srijeda, 10.05.2023.
Preminuo legendarni nogometaš s nastupima na pet Svjetskih prvenstava

S navršene 93 godine preminuo je legendarni meksički vratar Antonio Carbajal koji je nastupio na pet različitih Svjetskih prvenstava...

Meksički nogomet oprašta se od legendarnog čuvara mreže Antonija Carbajala koji je preminuo s navršene 93 godine. Bio je poznat kao prvi nogometaš koji je nastupio na pet različitih Svjetskih prvenstava.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poznat kao "Tota", Carbajal je nastupio za Meksiko na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 1950. u Švicarskoj 1954., u Švedskoj 1958., u Čileu 1962. i Engleskoj 1966. godine. Tu je zaradio 11 nastupa za nacionalnu selekciju.

Rekord je držao sve do 1998. godine kada je isti uspjeh ostvario njemački nogometaš Lothar Matthaus. Uz Carbajala, na pet Svjetskih prvenstava nastupila su i dva njegova sunarodnjaka, Andres Guardado i Rafael Marquez. Uz njih, nastupe na istom broju Mundijala imaju Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Carbajal je tvrdio da su ga skautirali iz Real Madrida, no cijelu je karijeru proveo u Meksiku. Od 1948. do 1950. igrao je za Club Espanu, a narednih 16 godina za Leon s kojim je kao igrač osvojio dva prvenstva i jedan Kup, a kao trener još dva Kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!