Nogomet

U finalu Europske lige jednom će stopostotnom učinku doći kraj

Petar Jenjić • petak, 19.05.2023.
U finalu Europske lige jednom će stopostotnom učinku doći kraj
Foto: EPA

Jose Mourinho pobijedio je svih pet finala u kojima je vodio neku momčadi, a Sevilla je u šest finala Europske lige u svih šest navrata izašla kao pobjednik. Jedan će niz stati 31. svibnja...

Roma i Sevilla sinoć su prošli u finale Europske lige koje će se igrati u Budimpešti 31. svibnja. Kada se sve zbroji i oduzme, obje ekipe su itekako zasluženo došle do same završnice i prilike za novi europski trofej.

Igraj na nogometne utakmice SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Andalužani su apsolutni kraljevi ovog natjecanja posljednjih 20-ak godina. Od 2006. igrali su čak šest finala i u svih šest finala izašli su kao pobjednici. Redom su padali: Middlesbrough, Espanyol, Benfica, Dnjipar, Liverpool i Inter.

S druge strane, stopostotan učinak ima trener Rome Jose Mourinho koji je kroz svoju karijeru odigrao pet finala u različitim europskim natjecanjima te zadržao stopostotan učinak.

Kao trener Porta osvajao je Europsku ligu i Ligu prvaka protiv Celtica odnosno Monaca. S Interom je osvojio Ligu prvaka pobjedom protiv Bayerna, s Manchester Unitedom osvojio je Europsku ligu protiv Ajaxa, dok je prošle sezone osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige upravo s Romom protiv Feyenoorda.

Jedan će stopostotan učinak doći svome kraju, a kako će se sve razviti, ostaje nam saznati za 12 dana.

FOTO: EPA/Jose Manuel Vidal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!