Nogomet

Jarni: 'Imali smo puno više šansi nego protivnici, ali na žalost broje se samo golovi'

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.05.2023.
Jarni: 'Imali smo puno više šansi nego protivnici, ali na žalost broje se samo golovi'
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina završila je s nastupom na Europskom prvenstvu remijem 1:1 protiv Nizozemske. U tri odigrana susreta u skupini, Hrvatska je uzela samo bod...

Nakon tijesnih poraza protiv Engleske i Švicarske, hrvatska U-17 reprezentacija tražila je pobjedu za oproštaj protiv Nizozemske, ali upisan je samo remi 1:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sve tri utakmice su bile slične. Naša statistika je bila puno bolja, imali smo puno više šansi nego protivnici, ali na žalost broje se samo golovi", kaže Robert Jarni.

Izbornik može žaliti što Hrvatska i u ovom susretu nije imala bolju realizaciju.

"Znali smo kako oni igraju i za to smo se i pripremili. Imali smo odlične 3-4 kontre, nismo uspjeli zabiti još jedan gol da možemo reći da smo obavili dobar posao, sve to smo napravili nekako na pola. Nismo bili precizni kao drugi."

U susretu protiv Nizozemske bilo je promjena u Jarnijevoj momčadi.

"Igrači su se jako potrošili, morali smo rotirati jer višu nisu mogli izdržati taj ritam. Nizozemska je u prva dva kola igrala daleko najbolji nogomet, ali tko da gol više, taj se veseli."

Jarni smatra kako igrači već sada trebaju potvrđivati potenjcija, a dodaje da i u narednoj generaciji ima dosta talenata.

"To su već momci od 17-18 godina što su već ozbiljne godine gdje se mora vidjeti i stav i razmišljanje igrača. Nadam se da će ovi momci koji nam sada odlaze, pronaći svaki svoj put."

"Sada nam iz U-16 dolaze u U-17, mislim da i tu ima jako puno potencijala. Vrijeme će pokazati, na momcima je da rade i upijaju sve što im govorimo. Bez želje i volje za rad, naravno, ne može se ništa."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!