Košarka

Zabok napravio veliki korak prema ostanku u ligi, Kaštelani zamrznuti na minus 13

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.05.2023.
Zabok napravio veliki korak prema ostanku u ligi, Kaštelani zamrznuti na minus 13
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Odigran je prvi susret dodatnih kvalifikacija za HT Premijer ligu naredne sezone. Zabok je u gostima bio uspješniji od Ribole s 83:70...

Zabok je napravio veliki korak prema očuvanju statusa člana elitnog razreda hrvatske košarke i u idućoj sezoni. U dodatnim kvalifikacijama za to se bori protiv Kaštelana te je slavio u prvom susretu u gostima. U svoju dvoranu donosi prednost od 13 poena.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je prednost sasvim solidna, svi akteri su dosta oprezni i neće biti opuštanja u uzvratu. Trener Ribole Damir Rančić vjeruje kako prednost Zaboka nije nedostižna.

"Mislim da ipak nije još ništa gotovo, u današnjoj košarci 13 poena nije nešto nedostižno, ali moramo totalno drugačije posložiti neke stvari i u napadu i u obrani. Treba nam energija koju ako treba moramo izvući iz petnih žila jer je očito da smo u velikom padu. Nadamo se da ćemo u Zaboku ostvariti bolji rezultat", poručio je trener Ribole.

U njegovoj momčadi istaknuli su se Ante Perkušić s 22 poena i sedam skokova te veteran Mateo Kedžo s 15 poena.

"Nismo dobro branili Kedžu koji nam je stvarao probleme i igra kao u najboljim danima. Naša je sreća što nije mogao izdržati taj visoki ritam. Znali smo da nam neće biti lako i zato smo zadovoljni ovom pobjedom", dodao je trener Zaboka Domagoj Kujundžić.

Zabok su predvodili Robert Glasper s 25 poena, pet skokova i pet dodavanja, a Antonio Črnjević dodao je 19 poena. Uzvrat u Zaboku na rasporedu je u subotu od 19 sati.

Kvalifikacije za popunu HT Premijer lige:
Ribola Kaštela - Zabok 70:83

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!