Košarka

Odlazi i Stipčević: 'Nakon 20 godina profesionalne karijere došao je kraj ovog nevjerojatnog puta'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.05.2023.
Odlazi i Stipčević: 'Nakon 20 godina profesionalne karijere došao je kraj ovog nevjerojatnog puta'

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Rok Stipčević završio je bogatu igračku karijeru. Stipčević je jučer odigrao posljednje minute u dresu Krke iz Novog Mesta...

Nakon još jedne vrlo dobre sezone u dresu Krke iz Novog Mesta, Rok Stipčević ipak je odlučio završiti igračku karijeru. Stipčević je u 20 godina profesionalne karijere prošao puno toga, igrao s brojnim velikim igračima, ali stigao je kraj.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Davao sam sve od sebe i fizički i mentalno od sedme godine pa sve do danas. Sati i sati treninga, spavanje s loptom i pokušavanje biti najbolja verzija sebe na terenu i izvan njega. Nakon 20 godina profesionalne karijere došao je kraj ovog nevjerojatnog puta. Blagoslovljen sam koliko sam prijateljstava stvorio, uživao sam u svakoj sekundi", poručio je Stipčević na svom Instagram profilu te dodao:

"Jedan san je završio, a drugi počinje. Tijekom karijere naučio sam puno toga, a mladim igračima mogu samo poručiti da ako žele ostvariti ciljeve, naporan rad će im se isplatiti. Imajte svoj put, stalno i naporno radite i uspjet ćete. Nitko vas ne može zaustaviti ako baš vjerujete i samo radite svaki dan. Uložite sve od sebe, ako radite na pola, nećete uspjeti. Dao sam sve košarci i nikada neću požaliti zbog toga."

Tijekom bogate karijere Stipčević je nastupao u dresu Zadra, Borika, Cibone, Varese, milanske Olimpije, Pesara, Tofaša, rimskog Virtusa, Dinamo Sassarija, Rytasa, Fortituda te posljednje tri godine u dresu Krke.

Nosio je dres hrvatske reprezentacije, s njom je osvojio zlato na Mediteranskim igrama 2009. godine, a u klupskoj karijeri dva puta je bio prvak Hrvatske, osvojio dva kupa u Hrvatskoj te po jedan u Litvi i Sloveniji.

Igrajući u nabrojanim klubovima stekao je brojna poznanstva, a imena onih koji su mu se javili nakon objave o odlasku u mirovinu, govore sama za sebe, od Marka Popovića, Nikosa Zisisa, Antona Ponkrašova, Kendricka Perryja i mnogih drugih.

FOTO: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!